Vlahovićev agent stigao u Italiju, nude mu ugoor i povećanje plate s 300.000 na tri miliona eura

Ostaje li u Fiorentini?

Vlahovićev agent stigao u Italiju, nude mu ugoor i povećanje plate s 300.000 na tri miliona eura

Edmir Škorić

Srbijanski reprezentativac Dušan Vlahović oduševio je ove sezone u dresu Fiorentine i ovaj klub ga stoga želi zadržati.

Italijanski mediji pišu da je njegov agent stigao u Italiju kako bi razgovarali s klubom nakon glasina da bi na ljeto mogao put Milana.

Predsjednik Rocco Commisso priznao je da Viole rade na tome da zadrže srpskog napadača, koji je u ovom mandatu postigao 21 gol.

"Već sam rekao, želimo ga zadržati", rekao je Commisso na press konferenciji, pa je dodao: "Ali mora se postići dogovor s njim i njegovim agentom kako bi svi bili zadovoljni".

Fiorentina želi da on potpiše ugovor do ljeta 2025. godine i da mu poveća platu sa 700.000 eura na gotovo tri miliona po sezoni.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Fiorentina želi uključiti klauzulu prema kojoj igrač može da ode samo u vrijednosti od oko 80 miliona eura, jer je napadač privukao interese velikih evropskih klubova.

Milan je vodeći na listi klubova koji ga žele, a tu su i neki inostrani timovi iz Engleske i Njemačke.

Top Komentari

Prinudni
Duško je zaslužio svu pažnju. Odlična sezona za mladog napadača.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi