Ima 85 godina, navija za Real otkad zna za sebe, prvi put je ušao na Bernabeu i rasplakao sve!

Emocije koje samo fudbal može da probudi

Ima 85 godina, navija za Real otkad zna za sebe, prvi put je ušao na Bernabeu i rasplakao sve!

Endin Čaušević

Real Madrid je za vikend na svom terenu pobijedio Getafe nakon preokreta sa 2:1, a junak meča bio je Jude Bellingham koji je ponovo svojim golom odlučio pobjednika. No, glavna tema nakon utakmice je 85-godišnji navijač kraljevskog kluba koji je po prvi put u životu došao na Santiago Bernabeu, a njegova reakcija mnoge je rasplakala.

Kraljevi su se namučili više od očekivanog u gradskom derbiju protiv Getafea koji je golom Borje Mayorala vodio od skoro samog početka meča, no na kraju je Real po običaju došao do preokreta.

Junak je ponovo bio nevjerovatni Bellingham koji je u 95. minuti uspio da pogodi za 2:1 i donese nova tri boda Kraljevima.

Međutim, glavna tema nakon utakmice u Madridu nije bio Bellingham ili neki drugi njegov saigrač već jedan od navijača kraljevskog kluba koji je zahvaljujući svojoj unuci po prvi put imao priliku da uživo prati meč voljenog kluba.

U pitanju je 85-godišnji Miguel koji je strastveni navijač Real Madrida i od malih nogu prati kraljevski klub, ali spletom životnih okolnosti nikada nije imao priliku da dođe na Santiago Bernabeu.

Oglasi

Život ovog 85-godišnjaka nije mazio i nikada mu se nije pružila prilika da uživo gleda meč voljenog kluba što je bila njegova najveća želja u životu i mislio je da se ona nikada neće ispuniti.

Međutim, njegova unuka odlučila je da učini sve kako bi djeda Miguela dovela na Santiago Bernabeu i to je uspjela. Sve je snimala i objavila na društvenim mrežama, a reakcija njenog djeda mnoge je rasplakala.

"Ovo ti kažem iz dubine mog srca. Ako sada umrem umrijet ću sretan", rekao je Miguel kroz suze svojoj unuci kada su sjeli na svoja mjesta na stadionu Real Madrida.

Miguel je pored toga uspio da obiđe stadion i muzej ovog kluba, te je čak na poklon dobio i dres Real Madrida, a sreću i suze jednostavno nije uspio da sakrije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

To samo pokazuje kakvu moć ima fudbal i koliko su ljudi vezani za klubove koje vole, a da u životu nikada ne trebate odustati od snova jer ne znate šta vas sutra čeka najbolji je pokazatelj upravo ovaj 85-godišnji navijač Real Madrida.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi