Koeman odgovorio Van Gaalu o namještenoj tituli za Messija: "Meni je i Real sumnjiv, ali šutim"
Foto - EPA

Bivši trener Barcelone

Koeman odgovorio Van Gaalu o namještenoj tituli za Messija: "Meni je i Real sumnjiv, ali šutim"

Midhat Šljivak

Čuveni fudbalski stručnjak Louis van Gaal izazvao je brojne komentare nakon što je javno rekao kako smatra da je reprezentacija Argentine smišljeno dovedena na svjetski tron u Kataru i to zbog Lionela Messija. Reakciju na njegove riječi dao je sadašnji selektor Nizozemske Ronald Koeman koji je ovu situaciju usporedio sa španskom La Ligom i duelima Reala i Barcelone.

Nekadašnji selektor Nizozemske i trener brojnih evropskih velikana Louis van Gaal, javno je istakao kako vjeruje da je na prošlogodišnjem prvenstvu svijeta u Kataru Argentina 'pogurana' do naslova i to zbog Lionela Messija.

Sudeći po njegovim riječima legendarni stručnjak smatra da je bilo mnogo nepravilnosti tokom Mundijala.

"Ne želim baš mnogo da govorim o tome. Ako vidite kako Argentina postiže golove i kako mi postižemo golove i kako su neki od argentinskih igrača prešli liniju i nisu kažnjeni, onda mislim da je to sve unaprijed smišljeno", rekao je Van Gaal i dodaje:

Pod tim mislim sve što kažem. Da je Messi morao da postane svjetski šampion? Mislim da jeste, da", poručio je ovaj stručnjak koji je vodio Nizozemce u Kataru.

Oglasi

Na njegove riječi reagovao je aktuelni selektor Ronald Koeman. On je istakao kako ne bi tako govorio, ali da je i on imao trenutaka u kojima je kao trener Barcelone imao osjećaj da sudije 'guraju' Real Madrid.

"Ja to ne bih rekao, ali treba poštovati svačije mišljenje", rekao je Koeman i dodaje:

"Imao sam dosta trenutaka u Španiji u kojima sam imao osjećaj da se Real Madrid više favorizuje od Barcelone. To se međutim ne može dokazati, pa je bolje šutjeti", poruka je Ronalda Koemana.

Koeman je kao igrač za Barcelonu nastupao od 1989. do 1995. godine, a zatim je od 2020. do 2022. godine proveo određeno vrijeme na klupi katalonskog velikana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dobio je otkaz nakon niza očajnih nastupa njegovog tima, a na klupi ga je naslijedio Xavi Hernandez, koji je i danas prvi trener Barcelone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1620593935
A kome Real nije sumnjiv? Jedini klub koji je pokrao sve titule. Najlopovskiji klub u povijesti nogometa
3 2
dragonicas
E cuj Real mu sumnjiv, pa dobro, ko gubi ima pravo da se ljuti hehe
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi