Kapiten Chieva danas napunio 40 godina: Još uvijek se osjećam kao dječak...

Nema namjeru završiti karijeru

Kapiten Chieva danas napunio 40 godina: Još uvijek se osjećam kao dječak...

Teme:

Kapiten Chieva Sergio Pellissier danas je napunio 40 godina, ali poručuje da se još uvijek osjeća kao dijete.

Pellissier je stigao u Chievo iz Torina davne 2000. godine, a od tada je odigrao čak 510 utakmica za klub iz Verone te je postigao 139 golova. S klubom je čak igrao i kvalifikacije za Ligu prvaka u sezoni 2006/07.

Iako je danas napunio 40 godina, čini se da nema namjeru 'okačiti kopačke o klin'.

"Četrdeset godina je mnogo. Jasno vam je da ćete uskoro morati promijeniti posao i život. Ne znam kada ću prestati da igram. Također to zavisi od onoga što želi predsjednik kluba. Ne želim misliti o budućnosti, još uvijek se osjećam kao dječak. Nadam se da će naši navijači posljednje dane sezone provesti bez patnje", rekao je on.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo za kraj i to da je Chievo davno ispao iz lige, a trenutno ima samo 11 bodova nakon 31 odigranog kola i zaostaje čak 19 bodova za sigurnom zonom. Ekipa iz Verone je sezonu počela s tri boda minusa odlukom Italijanskog fudbalskog saveza.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi