Dva kluba iz Serije A će u narednom međusobnom duelu zamijeniti dresove

Kao znak dobrih odnosa

Dva kluba iz Serije A će u narednom međusobnom duelu zamijeniti dresove

A. Čaušević

U italijanskog Seriji A postoji niz rivalstava koji se ubrajaju u one najžešće, međutim pojedini klubovi su u prijateljskim odnosima. 

Dok se Milan i Inter, Roma i Lazio te Juventus i Torino "preziru" zbog prevlasti u svojim gradovima, između Parme i Sampdorije vlada super odnos.

Navijačke grupe dva slavna italijanska kluba su bratske te su njima u čast Sampdorija i Parma važnu incijativu.

U narednom međusobnom duelu 5. maja na stadionu Enio Tardini ekipe će zamijeniti dresove. Parma će nositi plavi dres sa nijansama žute boje, dok će Sampdorija igrati u bijelom te nijansama svojih prepoznatljivih boja u obliku krsta na grudima.

Incijativu su dozvolili i tehnički partneri oba kluba. Dresovi će poslije utakmice biti stavljeni na akuciju.

Zarađeni novac od prodaje Parminih dresova će biti uplaćen na račun instituta Gaslini u Genovi, a zarada od dresova Sampdorije dječijoj bolnici u Parmi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U prvom ovosezonskom duelu Sampdorija je na Marassiju slavila sa sigurnih 2:0, strijelci su bili Caprari u 66., te Quagliarella u 69. minuti. 

Posljednji put na Enio Tardiniju su odigrali još u januaru 2015. godine jer je u međuvremenu Parma igrala u nižim rangovima "calcia".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi