Dva ljuta rivala se bore za Mandžukića
EPA

Hrvat se vraća u Evropu?

Dva ljuta rivala se bore za Mandžukića

Katarska epizoda Marija Mandžukića, po svemu sudeći, neće trajati još dugo.

Ove zime Mandžukić je poslije četiri i pol godine odlučio da napusti Juventus i karijeru nastavi u Al-Duhailu, međutim sve je izvjesnije da će se vratiti u Evropu, odakle već ima dvije zanimljive ponude.

Nakon što se još prošle sedmice pisalo da ga u svojim redovima želi vidjeti Bešiktaš, sada je interesovanje pokazao i ljuti rival ovog kluba Fenerbahče čiji čelnici već rade na operaciji da privole Mandžukića na dolazak.

Mandžukić ima ugovor sa Al-Duhailom do ljeta 2021. godine, tako da će turski velikan morati istovremeno i da se dogovori sa Kataranima za kompenzaciju.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Da bi se Mandžukić mogao ekspresno vratiti u Evropu nagovijestio je i njegov saigrač Medhi Benatia, kazavši, između ostalog da je Hrvat nezadovoljan kvalitetom lige i činjenicom da često igra pred polupraznim tribinama.

Ove sezone Mandžukić je u dresu Al-Duhaila odigrao šest utakmica i pritom je postgao tek jedan gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi