Dva penala i gol u sudijskoj nadoknadi za nova tri boda: Juventus ostvario pobjedu protiv Fiorentine
FOTO: EPA

Nova pobjeda

Dva penala i gol u sudijskoj nadoknadi za nova tri boda: Juventus ostvario pobjedu protiv Fiorentine

E. Oštraković

Juventus je ostvario pobjedu od 3:0 na domaćem terenu protiv Fiorentine u 22. kolu Serie A.

Domaća ekipa je bila favorit na ovom susretu, ali su do pobjede došli na dosta težak način, iako rezultat govori drugačije.

Dva od tri gola postigao je Ronaldo, a oba su bila sa bijele tačke. U prvom poluvremenu penal je dosuđen nakon što je Pjanić šutirao a jedan igrač gostiju igrao je rukom.

Siguran izvođač u 40. minuti bio je Cristiano Ronaldo. Isti igrač je u 80. minuti ponovo pogodio sa bijele tačke i tako donio pobjedu svojoj ekipi.

Treći gol u sudijskoj nadoknadi utakmice postigao je štoper Juventusa De Ligt, koji je samo ovjerio pobjedu Juventusa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ekipa Juventusa nakon ovog kola ostala je prva na tabeli, te sada ima šest bodova više od drugoplasiranog Intera, al i ima utakmicu više.

Sa druge strane Fiorentina se nalazi na 14. poziciji sa 25 osvojenih bodova.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BobPaisley
...Penaldo ponovo u elementu.
6 1
AjdinVL
Penali su čisti, ali to ne mijenja činjenicu da Ronaldo sve više postaje Penaldo. Navijam za Juve već dogo vremena, ali činjenice su činjenice.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi