Italijani najavili Lulićev transfer

Odradit će ugovor do kraja, a onda...

Italijani najavili Lulićev transfer

Bivši reprezentativac BiH Senad Lulić mogao bi uskoro okončati svoju eru u Laziju.

Lulić za Lazio nastupa još od 2011. godine i dosad je za rimski tim sakupio više od 300 nastupa, no kako mu se bliži kraj ugovora, sve su glasnije špekulacije o njegovoj budućnosti.

U medijskim istupima Lulić nikada nije skrivao kako je sretan u Laziju, međutim po završetku sljedeće sezone svoju eru u ovom timu mogao bi okončati, i to ponajviše zbog porodice.

Italijani pišu kako je Lulićeva porodica već zamijenila Rim sa Cirihom, gdje je i on sam svojevremeno igrao, te da bi u ljeto 2020. godine kada mu ugovor istekne mogao da se vrati u Švicarsku i potpiše za jedan od tamošnjih klubova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Laziju itekako cijene sve ono što je bivši reprezentativac naše zemlje uradio za Nebeskoplave. Kroz period proveden na Olimpicu upisao se u zlatne stranice klupske historije, a osvojio je pritom i dva trofeja najmasovnijeg fudbalskog takmičenja na Čizmi. Od 2017. godine ima čast da nosi i kapitensku traku.

S druge strane, Švicarska je za Lulića druga kuća s obzirom da je prije nego što je došao u Italiju cijelu karijeru proveo u zemlji satova i sira. Nastupao je za Young Boys, Grasshoppers, zatim Bellinzonu i Chur 97.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi