Zvanično: Lazio riješio pitanje trenera za narednu sezonu

Nebeskoplavi se osigurali

Zvanično: Lazio riješio pitanje trenera za narednu sezonu

Simone Inzaghi i definitivno će ostati na klupi Lazija, saopštio je rimski klub.

U minuloj sezoni Nebeskoplavi su pod Inzaghijevim vodstvom osvojili sedmi trofej u Kupu Italiju, što je rezultiralo interesom nekoliko klubova, prije svih Juventusa i Milana, međutim od cijele priče neće biti ništa.

Iako je i sam Inzaghi bio zatražio vremena da razmisli o svojoj budućnosti, na kraju je prelomio da ostane u Laziju s kojim je danas zvanično potpisao novi, poboljšani, ugovor do ljeta 2021. godine.

Da je cijeli posao završen potvrdio je i Lazio saopštenjem za javnost.

"Odluka o nastavku ove turneje samo je posljedica istih planova koje dijelimo. Naša veza je ovim samo ojačana, a jedinstvo koje gajimo potvrđeno", navodi se u saopštenju.

Inzaghi se kao trener najprije kalio vodeći omladinske selekcije Laziju, a šansu u prvoj momčadi dobio je 2016. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za Lazio je također imao priliku igrati i svojevremeno kao igrač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi