Pao dogovor: Lazio ima trenera za narednu sezonu

Pišu italijanski mediji

Pao dogovor: Lazio ima trenera za narednu sezonu

Čelnici Lazija su, sudeći barem prema onome što pišu italijanski mediji, riješili pitanje trenera za narednu sezonu.

Rimski klub iza sebe ima veoma dobru sezonu koju su krunisali osvajanjem sedmog trofeja u Kupu Italije, međutim u posljednje vrijeme na Apeninima se mnogo špekuliše o tome da bi trener Simone Inzaghi mogao postati bivši.

Četrdesettrogodišnji stručnjak je zatražio vremena da razmisli o svojoj budućnosti na Olimpicu, obzirom da se za njegove usluge uveliko interesuje Milan, ali sve je izglednije da će i sljedeće sezone voditi Lazio. Ponajviše zahvaljujući naporima prvog čovjeka kluba Claudija Lotita.

Posljednje informacije govore da je Inzaghi prelomio da ostane u Laziju, te da bi početkom naredne sedmice trebao potpisati novi ugovor prema kojem će dio rimskog kluba biti sve do ljeta 2020. godine. Novi ugovor će mu garantovati godišnju zaradu od dva miliona eura, a uključen je i bonus od pola miliona.

Inzaghi vodi Lazio od ljeta 2016. godine, a to mu je ujedno i prvi angažman u trenerskoj karijeri, za koji se izborio radeći najprije u omladinskim selekcijama kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za Lazio je također imao priliku igrati i svojevremeno kao igrač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi