Dybalik i Dzegol priča sedmice u Italiji

Šta piše itaijanska štampa?

Dybalik i Dzegol priča sedmice u Italiji

Edmir Škorić

Paulo Dybala junak je Juventusa u Rimu, Edin Džeko Rome u Napulju. Jesu li njih dvojica u susretima 27. kola Serije A odlučili prvaka?

Toliko je, zapravo, moćan Juventus, pa i kada se Napoliju primakne na bod svom konkurentu i lideru na tabeli, automatski postaje - prvak. Juve ima šest vezanih titula i na putu je da osvoji i sedmu, a kako je Napoli pao na svom Sao Paulu protiv "nagazne mine" s Olimpica, Staroj dami se otvorile kapije...

Treba imati na umu da Torinezi imaju susret manje od Napolija i stoga se na 11 kola prije kraja smatraju najizglednijim favoritom za Scudetto. Uveliko bi na kraju presudan mogao da bude taj gol Dybale u 93. minuti protiv Lazija, ali i ona dva Edina Džeke u Napulju.

Sugeriše to i naslovnica najčitanijeg italijanskog sportskog lista La Gazzette.

"Dybalik i Džegol, prekretnica Scudetta", piše na naslovnici Gazzette uz priloženu fotogrtafiju na kojoj Dybala postiže gol Laziju. Iznad je i najava velikog milanskog derbija koji se igra večeras.

I Corriere dello Sport piše o "teškom udarcu Napoliju na San Paolu" uz sliku Džekinog nebeskog skoka kod gola za 2:1.

Tuttosport kao torinski list ipak je naslovnu stranu rezervisao samo za Dybalinu "magiju za Scudetto".

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi