Prije nekoliko dana otjerali Lamparda, a njegovu zamjenu su pronašli jako brzo

Navijači su očekivali Bielsu, ali ništa od toga

Prije nekoliko dana otjerali Lamparda, a njegovu zamjenu su pronašli jako brzo

Esmer Oštraković

Frank Lampard je prije nekoliko dana smijenjen sa klupe Evertona nakon užasnih rezultata, a sada ovaj tim ima novog trenera. Radi se o Seanu Dycheu.

Naime, ove sezone Everton igra zaista užasno, a to najbolje pokazuje tabela. Nakon dvadeset odigranih utakmica nalaze sa na 19. mjestu sa petnaest osvojenih bodova.

Isto toliko ima i posljednjeplasirani Southampton, a dva boda više od njih imaju Bournemouth koji je na osamnaestom mjestu, te Wolvesi koji su 17. na tabeli.

Po osamnaest bodova imaju West Ham, Leeds i Leicester. Upravo između svih ovih timova tražit će se tri koja će napustiti Premiership.

Lampard je na kormilu Evertona bio na 44 utakmice, a ostvario je mizernih 12 pobjeda, što je zaista užasan rekord i jasno je da mu je stigao kraj na klupi ovog tima.

Ceh je platio Lampard koji je dobio otkaz, a nakon nekoliko dana potrage za novim trenerom, sve je završeno te se čeka službeno predstavljanje.

Oglasi

Novi trener Evertona biti će Sean Dyche, a sve je potvrdio i poznati novinar iz Italije, Fabrizio Romano.

"Everton je potpisao sve ugovore sa Seanom Dyche koji će ubrzo biti predstavljen kao novi trener ovog kluba. Sve je potvrđeno i ubrzo će biti zvanično. Ugovor će biti potpisan na dvije i pol godine", tvrdi Fabrizio Romano.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, engleski novinari prenijeli su informaciju i zašto Abdoulaye Doucoure nije trenirao sa prvim timom. Naime nakon poraza od Southamptona svašta se dešavalo u svlačionici Evertona.

Upravo Doucoure i još nekoliko igrača Evertona imali su žestok sukob sa Frankom Lampardom, te mu je svlačionica okrenula leđa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi