Kapitenu pred jedan od ključnih mečeva stiglo pismo: "Ako sutra zaigraš, ubićemo tebe, sina i ženu"

Prijavljeno je policiji

Kapitenu pred jedan od ključnih mečeva stiglo pismo: "Ako sutra zaigraš, ubićemo tebe, sina i ženu"

Edmir Škorić

Kapiten njemačkog trećeligaša Dynamo Dresdena Stefan Kutschke primio je anonimno pismo i u njemu zastrašujuće prijetnje.

Dynamo iz Dresdena proživljava posebno težak drugi dio sezone. Nakon što je do novembra bio lider 3. Bundeslige, momčad je u zadnjih devet mečeva osvojila samo osam bodova i pala tek na četvrto mjesto sa sve manjim izgledima da zauzme prvo ili drugo mjesto koje vodi u 2. Bundesligu.

U slučaju da završi na trećem mjestu, Dynamo bi igrao promociju za viši rang. Trenutno mu treće mjesto "bježi" jedan bod, a samo dva boda više ima drugoplasirani Ulm, dok je vodeći Regensburg sa šest bodova više od tima iz Dresdena.

Puno je kritika na račun trenera i njegvoih igrača, a nedavno je 35-godišnjem kapitenu Stefanu Kutschkeu stiglo pismo sa prijetnjama.

Kutschke je u Dynamo stigao sa 16 godina, da bi nakon turneje po Njemačkoj (igrao za Wolfsburg, Nürnberg i Leipzig) odlučio završiti karijeru u Dresdenu.

Oglasi

"Privatna poruka za Stefana Kutschkea", stajalo je na koverti pisma koje su čelnici kluba potom predali napadaču. Nakon što ga je otvorio, dočekalo ga je neugodno iznenađenje: prijetnje smrću njemu, njegovoj ženi i sinu.

U pismu je pisalo da će Kutschke, ako ponovo bude igrao za Dynamo, biti ubijen, kao i njegova supruga i sin.

"Svi zaposlenici, bez obzira jesu li stručni štab, igrači ili članovi tehničkog osoblja, imaju našu punu podršku", objasnio je David Fischer, izvršni direktor kluba.

"Otvoreni smo za kritike, ali postoje nepremostive granice. Nažalost u ovom slučaju su granice pređene na najkategoričniji način. Klub i igrač podnijeli su žalbu, policija je zaplijenila pismo napisano na računaru u potrazi za otiscima prstiju ili drugim tragovima kako bi se ušlo u trag pošiljatelju".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dynamo svoju narednu utakmicu igra sutra protiv Saabruckena kod kuće od 13:30 sati i bit će zanimljivo vidjeti hoće li nakon svega iskusni napadač biti u sastavu.

Ove sezone je u 3. ligi postigao 11 golova, a interesantno nije igrao u prošlom meču. Iako je dobro počeo sezonu, u lošoj je formi u posljednje vrijeme, zbog čega je Dynamo i pao sa prvog mjesta, te došao izvan zone koja garantuje promociju u 2. Bundesligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti