Da li se spremaju novi neredi? Policija izdala važno saopćenje za Torcidu pred put u Rijeku
Ružne scene smo vidjeli u srijedu FOTO: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Jadranski derbi se igra sutra

Da li se spremaju novi neredi? Policija izdala važno saopćenje za Torcidu pred put u Rijeku

Samir Mlaćo

Ružne scene vidjeli smo u srijedu navečer na Poljudu.

Ružne scene vidjeli smo u srijedu navečer na Poljudu.

Hajduk se oprostio od Kupa porazom od Dinama, drugim u samo par dana, a članovi Torcide su zatim utrčali na teren. Pokušali su se sukobiti sa navijačima Dinama, dok su igrači oba tima bježali ka svlačionicama.

Na sreću nije došlo do kontakta, no sukobi navijača i policije su nastavljeni i povratkom na sjevernu tribinu, te kasnije ispred stadiona.

Vatreno je bilo i na ulicama Splita, zapaljen je veliki broj kontejnera, uništeni saobraćajni znakovi, a na ulicama je bilo mnogo stakla i drugih predmeta.

Oglasi

Već u nedjelju je na programu veliki derbi. Rijeka dočekuje Hajduk na svom stadionu, a rivalstvo ova dva kluba je veliko. Jadranski derbi će sigurno privući veliku pažnju, a oglasila se i policija.

Sve će učiniti da ne dođe do novih nereda i imaju jasan plan za Torcidu. Svi će morati poštovati pravila i zajedno uz pratnju policije doći na stadion.

"Policija će poduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti, uz koordinativnu ulogu Stožera za osiguranje utakmica visokog rizika Ravnateljstva policije, sukladno Protokolu o sigurnosti na utakmicama visokog rizika i sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakonu o javnom okupljanju.

S obzirom na očekivani dolazak većeg broja gostujućih navijača, pozivamo sve posjetitelje da se detaljno upoznaju s uputama i preporukama. Ulazi na stadion Rujevica bit će otvoreni od 17.30 sati. Pozivaju se gledatelji da do stadiona dođu ranije, kako bi se izbjegle prometne gužve i čekanje na ulazima na tribine te da na vrijeme i bez žurbe zauzmu svoja mjesta", naveli su iz policije.

Dodali su da imaju plan za Torcidu koja će sigurno krenuti u velikom broju.

Gostujuće navijače prihvatit će policijski službenici na Kikovici, na autocesti A6 te ih pozivamo da na navedenu lokaciju dođu do 16.30 sati, kako bi u organiziranoj koloni bili dopraćeni do stadiona Rujevica u Rijeci.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Gostujućim navijačima se preporučuje da za odmor i točenje goriva koriste odmorišta prije punkta predviđenog za prihvat navijača, budući da će policijski službenici bez stajanja osiguravati preprate gostujućih navijača od izlaza s autoceste do stadiona. Na stadionu je osigurana prodaja bezalkoholnih pića i hrane", naveli su iz policije.

Rijeka je trenutno lider i ima sedam bodova prednosti nad Hajdukom koji je na trećem mjestu, dok je Dinamo drugoplasirano.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi