Fener pravi problem Ukrajincima: Neće u Poljsku, nude drugo rješenje

Oni bi u Moldaviju

Fener pravi problem Ukrajincima: Neće u Poljsku, nude drugo rješenje

Eldar Ganibegović

Dynamo Kyiv priprema ekipu za narednu sezonu.

Igrači treniraju u Rumuniji, ali uskoro idu u kamp u Švicarsku, gdje će ponovno igrati utakmice za mir. Dynamo će 19. jula u drugom pretkolu za Ligu prvaka dočekati Fenerbachce.

Pitanje je gdje će se odigrati ova utakmica. Zbog rata u Ukrajini koji je u tijeku, dvoboj se ne može održati u Kijevu. Ukrajinci traže drugačije mjesto. Velika je šansa da će se ova utakmica odigrati u Poljskoj, tačnije u Krakowu na Gradskom stadionu, gdje svoje utakmice igra momčad Wisłe.

"Poljska je odlično mjesto za takve utakmice, jer ima sjajnu atmosferu i mnogo Ukrajinaca. Naravno, najbolje bi bilo igrati u Kijevu, ali ako se to pokaže nemogućim, igrat ćemo u Poljskoj. Siguran sam da bi mnogi ukrajinski navijači dolazili na takve utakmice, osjećali bismo se kao kod kuće. To bi bilo jako važno za nas, za Ukrajinu", rekao je Mircea Lucescu, trener kijevskog Dynama u intervjuu za WP Sportowe Fakty.

Podsjetimo, reprezentacija Ukrajine već je odigrala utakmice u Poljskoj. U Ligi nacija igrala je s Armenijom i Irskom, a obje su se utakmice odigrale u Lodzu na stadionu LKS .

Međutim, kako prenosi turski portal fotospor.com, Fenerbahče ne želi doći u Poljsku. Turci su trebali iznijeti drugačiji prijedlog. Željeli bi da se utakmica igra u Kišinjevu u Moldaviji.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Razlog? Turskim navijačima bit će to bliže i neće im trebati pasoši. Kao rezultat toga, do 10.000 turskih navijača moći će doći na stadion. Fenerbahče je predložio da njihovi navijači popune pola stadiona. No, sav prihod od utakmice ide na Dynamov račun.

Odluka će biti na UEFA- i. Uz Dynamo, u Poljskoj mogu nastupiti i momčadi i Zorya, Worskla i Shakhtar. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi