Džekin post predugo traje, može i mora proraditi

Edin se danas ispromašivao

Džekin post predugo traje, može i mora proraditi

Edmir Škorić

Najbolji bosanskohercegovački strijelac Edin Džeko definitivno je izvan prave forme i nije sjena onog igrača od prije nekoliko sezona.

Dijamant ne blista već neko vrijeme. Džeko se bori u svakoj utakmici, daje svoj maksimum, uostalom ne bi ga toliko hvalili treneri Rudi Garcia i sada Luciano Spalletti, a ni navijači mu ne bi skandirali u pozitivnom tonu.

Dakle, Edin je na Olimpicu svima drag, nema nekog velikog pritiska, no jednostavno ga ne ide. 

U meču protiv Verone, koji je završen rezultatom 1:1, Džeko se pošteno ispromašivao. Pokušavao je na sve načine, ali nije išlo. Možda bi i pogodio da ga je Salah u jednom trenutku uposlio kada je bio potpuno sam, no šta bi bilo, kad bi bilo...

U 93. minuti, u jednom od posljednjih napada Rome, Džeko je nadskočio svoje čuvare, a onda sa samo pet metara puaco - preko gola. Imao je i ranije nekokiko zrelih šansi, promašio je.

Bar mi, Bosanci i Hercegovci, znamo koliko Edin vrijedi i koliko može, koliko je toga uradio u dresu Wolfsburga i Manchester Cityja, koliko je bitan za reprezentaciju, pa nam je zato neshvatljivo kako ne uspijeva tresti mreže u Seriji A. 

Iako predugo traje, nadamo se da je riječ samo o golgeterskoj krizi i da će već u narednoj utakmici Edin biti onaj stari. Ne želimo naslove "Džeko tragičar Rome". Treba nam blistavi Dijamant. 

Ove sezone Edin je u dresu Rome odigrao 16 utakmica u Seriji A i postigao je tri gola. U Ligi prvaka je u pet nastupa postigao dva gola. Dakle, na 21 meču je postigao ukupo pet golova. Može i mora više. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Posljednji gol je postigao još 24. 11. prošle godine protiv Barcelone u meču Lige prvaka, kada je Roma izgbuila s visokih 6:1. 


Dzeko nije bio napadacki raspolozen by ss_video

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi