Džekina oproštajna poruka od De Rossija: ''Kad sam mu vidio izraz lica...''

Danas se oprašta od Rome

Džekina oproštajna poruka od De Rossija: ''Kad sam mu vidio izraz lica...''

A. Čaušević

Daniele De Rossi će danas odigrati svoj posljednji meč u dresu Rome, a vjerovatno se isto može reći i za Edina Džeku.

De Rossi je mogao igrati u nekim od najboljih svjetskih klubova kada je bio na vrhuncu, ali je cijelu svoju karijeru posvetio Vučici.

Nakon 18 godina legendarni veznjak će napustiti rimski klub s kojim nije dogovorio nastavak saradnje.

U specijalnoj emisiji Roma TV pod nazivom "Šesnaest" nazvanoj po broju kojeg je nosio De Rossi neki od sadašnjih i bivših igrača su se poslali oproštajnu poruku bivšem italijanskom reprezentativcu.

Među igračima koji su se oprostili od dugogodišnjeg člana Rome bio je i Edin Džeko koji je za De Rossija imao samo riječi hvale.

"Daniele nije samo jedan odličan igrač, predobra je osoba i van terena, treba uvijek dobro raditi da bi se došlo do određenog nivoa i tu ostati. Njegov nivo je bio visok. Zaslužio je da osvoji više toga, ali ima Svjetsko prvenstvo."

"Nikad nisam igrao protiv njega kao protivnika, pričali smo o njemu kad je Mancini bio trener Cityja, htio ga je pod svaku cijenu, svi smo ga željeli, tražili smo informacije, kao igrač nije diskutabilan."

"Sve vide prije ostalih. Uvijek svojim saigračima govorim da gledaju Danielea jer se tako igra fudbal. Za mene je bio veoma važan, možda i više van terena, na njega gledam kao brata."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Kod mog prvog gola protiv Juventusa vidio sam njegov izraz lica, bio je euforičan, bio je poput djeteta. Možda nismo ništa osvojili, ali njegov izraz lica sve govori. On ne treba davati objašnjenja", poručio je Džeko.

Džeko i De Rossi su svlačionicu dijelili posljednje četiri godine, a fudbalski putevi će ih razdvojiti nakon večerašnjeg susreta.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Bravo Edine sine
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi