Sky Italia tvrdi: Džeko je prelomio!

Napušta redove Rome

Sky Italia tvrdi: Džeko je prelomio!

Transfer Edina Džeke u Inter je skoro pa dogovoren, saznaje Sky Sport Italia.

U posljednjih nekoliko mjeseci italijanska štampa prepuna je napisa o Edinu Džeki i njegovom odlasku iz Rome. Spominju se brojni klubovi, od PSG-a, West Hama, Tottenhama do Intera, a klub s "Meazze" navodno je i najbliži dovođenju bh. napadača.

Sky Sport Italia piše kako je Džeko već sklopio dogovor sa Interom i da je do realizacije transfera ostalo još samo da se dva kluba međusobno dogovore oko visine obeštećenja koje će po završetku sezone biti uplaćeno na račun Rome.

Džeki (33) ugovor s Romom ističe u ljeto 2020. godine i nadolazeći prijelazni rok je za Vučicu možda i posljednja šansa da koliko-toliko zaradi na transferu, a transfer u Inter bi se, kako se navodi, mogao realizovati za cifru od 20 miliona eura.

Na Džekinom transferu u Inter ponajviše insistira trener ovog kluba Luciano Spaletti koji je s njim već imao priliku sarađivati.

"Kada bi jedan trener mogao na računalu napraviti prototip jednog napadača, onda bi napravio sebi identičnog igrača kao što je Džeko. On je jak, visok i uz to brz za svoju visinu, borben, agresivan i ima jako dobru tehniku", sipao je u prošlosti Spalletti hvalospjeve na račun bh. napadača.

Džeko će sa Nerazurrima navodno potpisati dvogodišnji ugovor, s tim da će zarađivati nešto manje nego danas u Romi, na što je i pristao jer se sa svojom porodicom navikao na život u Italiji. U prilog tome svakako ide i to što je Džeko prije godinu i kusur stopirao mnogo atraktivniji transfer u Chelsea jer mu se nije vraćalo na Ostrvo gdje je nekada nosio dres Manchester Cityja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vrijedi istaknuti da je Džeko kroz četiri sezone bio zaista fantastičan u Romi, a njegov učinak od 87 pogodaka mu je donio sedmo mjesto na listi najboljih strijelaca tima u historiji.

Pored Džeke, redove Rome ovog ljeta će napustiti još legendarni Daniele De Rossi kojem čelnici kluba također nisu ponudili novi ugovor.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi