Nekako s proljeća...

Povratak u Ferraru nakon 17 godina

Nekako s proljeća...

Edmir Škorić

Nogometaši Rome sutra gostuju u Ferreri kod ekipe SPAL-a i ovaj meč poseban je za Edina Džeku.

Zašto je za Džeku gostovanje u Ferrari posebno emotivno?

Dobro, nismo ni sigurni hoće li Edin sutra igrati jer Roma već u utorak igra protiv Liverpoola prvi polufinalni meč Lige prvaka, ali priča o Edinu i Ferrari dospjela je u italijanske medije.

Tamošnji ugledni novinar Gianluca Di Marzio objavio je fotografiju staru 17 godina. U maju 2001. godine Edin Džeko je sa omladincima Željezničara igrao u Ferrari na turniru na kojem su još bili i domaći SPAL, te slavni Milan.

Među gostima iz Sarajeva je dakle bio i napadač Rome, koji nije tada ni slutio da će se opet vratiti u Italiju i da će 17 godina kasnije biti jedan od najboljih napadača jedne od najjačih svjetskih liga.

Petnaestogodišnjak pun snova će se opet sutra vratiti u Ferraru, igrat će protiv SPAL-a, ali ne u dresu omladinaca Želje već u dresu prvog tima Rome. Kako to samo dobro zvuči...

Potražite više informacija na temu Serie A:

Di Marzio navodi da je turnir u Italiji bio poseban tada za mnogu bh. djecu, jer su imali priliku da iskuse nešto divno nekoliko godina nakon strašnog i krvavog rata.

I eto, nekako s proljeća, Edin se opet vraća u Ferraru, ali samo on zna šta je sve prošao u međuvremenu. Željo omladinci, prvi tim, Češka, Njemačka, Engleska, Italija, stotine utakmica, golova, suze, tuga... 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi