Klinsman uoči velikog derbija Serije A govorio o Džeki i Ibrahimoviću
FOTO - EPA

Pljušte pohvale

Klinsman uoči velikog derbija Serije A govorio o Džeki i Ibrahimoviću

A. Beganović

Dvanaesto kolo Serije A sasvim sigurno će obilježiti veliki derbi Milana i Intera.

Duel koji u Italiji nikog ne ostavlja ravnodušnim igra se u nedjelju, a Milan će pokušati produžiti pobjednički niz na osam uzastopnih mečeva.

S druge strane, Inter će svim silama pokušati zasustaviti Rossonere i uključiti se u borbu za sami vrh tabele, tako da nedjeljni susret je od ogromne važnosti za obje ekipe.

Biće to i okršaj ekipa čije napade predvode iskusni fudbaleri, s jedne strane Zlatan Ibrahimović, a s druge naš najbolji igrač Edin Džeko.

Upravo je o Ibrahimoviću i Džeki u najavi velikog derbija govorio nekadašnji napadač Intera te jedan od najboljih njemačkih napadača svih vremena Jurgen Klinsmann.

Biranim riječima je Klinsman govorio o pomenutom dvojcu. Istakao je da se radi o fudbalskim fenomenima.

"Ibrahimoviću se divim, on je profesionalac koji uvijek daje sto posto. Trenira na nevjerovatan način. Igra izvanredno, uvijek zabija, on je fenomen", rekao je Klinsmann, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ali i Džeko je od te vrste. Imate i Ronalda. Oni nikad ne stare".

Podsjetimo, Milan se nakon 11 odigranih kola nalazi na 2. mjestu tabele sa 31 osvojenim bodom. Toliko ima i vodeći Napoli, dok je Inter trećeplasirani sa 24 boda.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mele
Kada je Ibra otisao u Ameriku da igra fudbal, vecina je mislila da je to penzija, pa i nakon teske povrede u Unitedu, a covjek za par sedmica poceo u vodi da trenira. Dzeko je po mnogima danas trebao igrati u Arabiji, ali evo ga sa 36 i dalje u samom vrhu od Evropskih napadaca.
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi