"Džeko igra i zabija zato što nema konkurencije"

Dijamant sinoć stigao do 350. gola

"Džeko igra i zabija zato što nema konkurencije"

A. Čaušević

Edin Džeko je neosporno jedan od najboljih napadača svoje generacije, međutim postoje neki koji sumnjaju u njegov kvalitet. 

Kada je Džeko 2011. godine stigao u Manchester City, ranije je dres Građana nosio Rolando Bianchi, nekada vrlo dobri napadač Reggine i Lazija koji je kopačke o klin okačio prije tri godine.

Bianchi je jedan dio karijere proveo i Torinu protiv kojeg je Džeko sinoć postigao svoj 350. gol u karijeri. Ovaj 37-godišnjak je izjavom za Sky Sport pokušao da umanji kvalitete kapitena bh. reprezentacije.

Italijan smatra da je glavni razlog Džekinog individualnoh uspjeha činjenica da nema konkurencije i da zbog toga zabija više golova nego inače.

"Veoma je snažan i ima odličnu tehniku, ali ono što me plaši je činjenida da nema zamjena na njegovom nivou. Da je bilo više konkurencije igrao bi manje utakmice i postigao manje golova."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"U suprotnom ima kontinuitet jer nema igrača da zauzmu njegovo mjesto", kazao je Bianchi.

Inače, Džeko je sinoćnjim golom protiv Torina stigao do cifre od 106 pogodaka u Rominom dresu s kojim se popularni Dijamant izjednačio s Robertom Volkom na četvrtom mjestu najboljih strijelaca u historiji Vučice.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adnan@Kara
Treba pročitati ono što je napisano..Napisano je da čovjek nema zamjenu na svom nivou....dakle čovjek nije osporio džeku već mu je udijelio kompliment istakavši da je visokog nivoa....
12 0
Adnanos
Da u Romi igra Aguero i Messi tada bi Dzeko igrao manje i davao manje golova. Slazem se! Samo sto Roma nemoze dovesti takvog igraca da Džeku posalje na klupu. Mozda kad napuni 36-37 godina. Gluposti
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti