Džeko je i prije 10 godina bio velika želja Stare dame
FOTO - EPA

Pregovori nisu urodili plodom

Džeko je i prije 10 godina bio velika želja Stare dame

A. Beganović

Najbolji fudbaler naše zemlje, Edin Džeko, najvjerovatnije će ubrzo i zvanično postati novi igrač Juventusa.

Dogovoreni su svi detalji transfera, ostalo je jošp samo da Arkadiusz Milik prođe liječničke preglede i potpiše za Romu, a čim se to dogodi Džeko će otputovati za Torino gdje će potpisati dvogodišnji ugovor sa Starom Damom.

A, mogao je Džeko sada već daleke 2010. godine postati član ovog slavnog italijanskog kluba. Naime, nakon sjajnih igara u Wolfsburgu kojeg je vodio do historijske titule, Juventus je imao namjeru dovesti Džeku.

Tadašnji direktor Stare dame, Giuseppe Marotta, želio je od Wolfsburga kupiti Dijamanta. Nažalost, njemački klub je tada tražio odštetu od 35 miliona eura što je za Juventus koji je bio uzdrman aferom "calciopoli" bilo previše.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pregovori između dva kluba nisu urodili plodom, a "uskočio" je i Manchester City sa bogatim vlasnicima pa je Edin završio na Otoku.

Međutim, deset godina nakon toga Džeko će vjerovatno postati novi igrač Stare dame s kojom će pokušati, prije svega, osvojiti Ligu prvaka.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Penderinos
Prelazak u city najveća greška u karijeri da je tada otišao u neki drugi klub, tipa Inter, Juve, Bayern ili Chelsea bio bi upamćen kao najbolji špic svoje generacije. Mada iovako je ispalo dobro
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi