Džeko je sretan, u nedjelju kao kapiten predvodi Romu u meču sa Juventusom
FOTO - EPA

Ostaje kapiten

Džeko je sretan, u nedjelju kao kapiten predvodi Romu u meču sa Juventusom

A. Beganović

Transfer saga oko prelaska Edina Džeke iz Rome u Juventus konačno je završena tako da se i bosanskohercegovački reprezentativac može okrenuti novim izazovima u dresu svog kluba.

Iako je prelazak Dijamanta u Juventus u jednom trenutku izgledao kao gotova stvar, na kraju do transfera nije došlo, a dolazak Alvara Morate u redove Stare dame zapravo je i spustio zavjesu na ovu transfer sagu.

Džeko je želio otići iz Rome u Juventus, dogovorio je sve uslove vezane za dvogodišnji ugovor, a i Roma i Juventus su bili postigli dogovor. No, zbog na kraju nezavršenog posla oko prelaska Arkadiusza Milika iz Napolija u Romu, posao je propao pa Edinu nije preostalo ništa drugo nego da prihvati stvarnost.

A, ona kaže da će i u narednoj sezoni nositi dres Rome, no u proteklim danima se postavljalo pitanje da li će ostati kapiten ovog kluba.

Naravnom, s razlogom jer je želio otići, no italijanski mediji pišu da niti u jednom trenutku nije uslovljavao čelnike rimskog kluba zbog čega ih je ponovo "kupio".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Danas s Apenina stižu informacije da je Džeko zapravo sretan zbog ostanku u Rimu i da je njegova najveća želja vratiti se na pravi put, a to je postizanje golova u dresu Rome.

U nedjelju će prema pisanju italijanskih medija Džeko predvoditi Romu u duelu sa Juventusom i to kao kapiten kluba. Motivacije mu neće nedostajati.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Karlosicroberto
Ok, al de javite ako bi šta ipak bilo, taman da i niste sigurni.. Ja se baš navikao da čitam hahah
6 0
VenamaHrabrih
Ima li kakve dodatne premije na kapitensku traku? Pitam za drga.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi