"Džeko mi mnogo pomaže, zna jezik moje države"
Navijači Rome često mladog napadača prizivaju kao zamjenu za Džeku. Radije bi njega vidjeli na terenu umjesto bh. fudbalera, ali očigledno da će ih gledati obojicu zajedno.

Schick ima odličan odnos sa bh. napadačem

"Džeko mi mnogo pomaže, zna jezik moje države"

M. Šljivak

Edin Džeko i ove sezone je bez premca prvi napadač Rome.

Iako se nalazi u golgeterskoj krizi, trener Eusebio Di Francesco ima puno povjerenje u bh. fudbalera, pa je tako napadač Rome uvijek ispred mladog Čeha Patrika Schicka.

Ovaj 21-godišnjak za sada ima ulogu rezerve. Ipak, te bi se stvari mogle promijeniti već tokom vikenda jer je trener Vučice najavio mogućnost igranja sa dvojicom napadača.

Džeko i Schick bi tako mogli po prvi put zaigrati zajedno od prve minute. Mladi Čeh tvrdi da mu je Edin i privatno jako blizak i da češto razgovaraju.

"S kim sam najbliži u ekipi? Sa Edinom Džekom. Možemo razgovarati na istom jeziku jer je on proveo dvije godine u Češkoj Republici. To mi mnogo pomaže", rekao je Schick.

Mladi fudbaler tvrdi da on vrlo lako može igrati sa Edinom u vrhu napada.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Igrali smo na meču sa Veronom zajedno u napadu, ali trener me je tada poslao na krilo. Smatram da mnogo bolje mogu igrati kada sam na mjestu klasičnog napadača i sa Džekom se sasvim dobro razumijem", istakao je češki fudbaler.

Schick je ove sezone nastupio u četiri meča za Romu i još uvijek čeka svoj prvi gol u dresu rimskog tima.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi