Famozni pregovori: Džeko mu je bio tiha patnja, stari lisac je donio sve, ali ne i najvažnije

Isplivali detalji

Famozni pregovori: Džeko mu je bio tiha patnja, stari lisac je donio sve, ali ne i najvažnije

Admin Čaušević

Mnogi klubovi iz Liga petice su u prošlosti silno u svojim redovima željeli vidjeti Edina Džeku, a tu sreću imali su Wolfsburg, Manchester City, a sada Roma. 

Džeko će večeras igrati protiv tima za kojeg je navijao u djetinjstvu. Roma će u derbiju 5. kola Serije A gostovati Milanu. 

Kada je prije desetak godina igrajući za Wolfsburg Džeko je postao tiha patnja Rossonera kojim su tada gazdovali Silvio Berlusconi i Andrea Galliani.

Poznata je priča kako je Galliani 2009. godine dolazio u Sarajevo kako bi lično pokušao uvjeriti popularnog Dijamanta na potpis. 

Gazzetta dello Sport se uoči današnjeg meča prisjetila detalja famoznih pregovara i Gallianijeve rečenice kojom je "kupio" sadašnjeg kapitena bh. reprezentacije.

Mudri Galliani je donio dres Ronaldinha i pitao je Džeku: "Želiš li igrati sa osvajačem Zlatne lopte?". Nakon toga je Sarajlija pristao na transfer.

Međutim, u cijeloj priči tadašnji sportski direktor Milana je zaboravio ono što je bilo Wolfsburgu najvažnije, a to je novac. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko je na kraju otišao u Manchester City i to za cifru od 35 miliona eura. Iznos kojeg sebi  Milan u tom trenutku nije mogao priuštiti.

Inače, za večerašnju utakmicu Milan - Roma najbolje kvote nudi kladionica Mozzart. Svoju opkladu možete ostaviti ovdje.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi