Džeko: Mogao sam da idem u Juventus

Odbio je Staru damu

Džeko: Mogao sam da idem u Juventus

Edmir Škorić

Bh. reprezentativac Edin Džeko otkrio je kako je imao priliku da napusti Romu prošlog ljeta.

Džeko je ove sezone prvo ime rimskog kluba, te prvi strijelac ekipe. Postao je miljenik navijača, a Romini rezultati zavise od njegovih golova. Srećom, ove sezone ih zaista ima.

Ipak, sezonu ranije Džeko nije ispunio očekivanja. Nedostajali su golovi, nije išlo sve kako treba, ali ga je klub ostao zadržati. I sam Edin nije želio da ode iz Rome, iako je, otkriva u intervjuu za Il Messaggeru, mogao da zaigra u Juventusu, baš kao i Miralem Pjanić.

"Istina je, postojala je mogućnost da odem u Juventus, ali ja sam ostao ovdje i sretan sam zbog svog izbora", rekao je Džeko, te je još dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Mislio sam da ću otići, ali onda sam odlučio da ostanem i bio sam uvjereniji više nego ikad. Čak nisam ni igrao zadnji meč u prošloj sezoni protiv Chieva, ali rekao sam sebi: 'Ostat ćeš, ovdje je tvoje mjesto'. Čak sam imao i pozive iz Kine".

Ove sezone je ukupno postigao 20 pogodaka za Romu, od čega 14 u Seriji A, pet u Evropskoj ligi i jedan pogodak u Kupu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi