Jose Mourinho je izjavom sve rekao o Edinu Džeki
FOTO: EPA

Nakon meča protiv Ternane

Jose Mourinho je izjavom sve rekao o Edinu Džeki

H. Zilić

Fudbaleri Rome jučer su u pripremnoj utakmici pobijedili niželigaša Ternanu sa 2:0.

Ovo je bila i druga utakmica na klupi Rome za Josea Mourinha, ali ovaj put njegova ekipa nije bila toliko efikasna. Roma je uspjela da pobijedi sa 2:0, te su skoro svi igrači dobili šansu za igru. Prvi meč na pripremama odigrao je i Edin Džeko koji je zaigrao od prve minute.

Zanimljivo je da je Mourinho u drugom poluvremenu odlučio da kapitensku traku nosi Edin Džeko nakon što je Mancini izašao iz igre.

Nakon utakmice Mourinho je dao izjavu u kojoj je akcenat stavio upravo na Džeku.

"Zadovoljan sam kako smo odradili neke od zadataka. Džeko je još jednom pokazao da je bitan za ovaj tim kao lider i kapiten. Okrećemo s narednim izazovima", rekao je Mourinho.

Ovo je prvi put da je Džeko nosio kapitensku traku još od januara kada mu ju je oduzeo Paulo Fonseca nakon što su imali nesuglasice.

Naš kapiten se povezivao s odlaksom u Tursku, a svi u Romi uključujući i Jose Mourinha čekaju konačnu Džekinu odluku, tako da njegova sudbina u Romi još uvijek nije čista.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma je već i pripremila teren u slučaju Džekinog odlaska, koji bi mogao rezultirati paklenim planom.

Vučica bi izdvojila 40 miliona eura za Maura Icardija, napadača PSG-a, koji bi se tako vratio u Seriju A, ako bi došlo do Džekinog naupštanja Rima.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

lega
Nigdje dzeko ne ide ostaje sigurno do kraja ako se njega bude pitalo
6 0
Adnanos
Icardi ko jeftiniji..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi