Roma spremila "paklen" plan: Čeka se Džekin konačan odgovor
FOTO: EPA

Mourinho ima jasne ciljeve

Roma spremila "paklen" plan: Čeka se Džekin konačan odgovor

H. Zilić

Još uvijek nije poznata sudbina bh. reprzentativca Edina Džeke u Romi.

Naš kapiten se povezivao s odlaksom u Tursku, a svi u Romi uključujući i Jose Moruinha čekaju konačnu Džekinu odluku.

Naime, Roma je već pripremila teren u slučaju Džekinog odlaska, koji bi mogao rezultirati paklenim planom.

Vučica bi izdvojila 40 miliona eura za Maura Icardija, napadača PSG-a, koji bi se tako vratio u Seriju A, ako bi došlo do Džekinog naupštanja Rima.

Italijanska "La Repubblica"  također prenosi vijest da će Moruinho učiniti sve da i Granit Xhaka i Filip Kostić pojačaju tim Rome. Portugalac želi sa Vučicom u vrh Serije A i to je sada evidentno.

Roma bi za trojac Icardi, Kostić, Xhaka izdvojila ravno 100 miliona eura, ali što se tiče Icardija, morat će čekati konačnu Džekinu odluku.

Oglasi

Ovo obećava veoma uzbudljivo ljeto u Rimu.

Istanbulski velikan Besiktas želi u svojim redovima vidjeti Džeki i čini sve kako bi ga doveo u ljetnom prijelaznom roku.

Šampion Turske navodno je Edinu ponudio godišnju platu od 2.8 miliona eura neto uz bonuse od 20.000 eura za svaku pobjedu koju ekipa ostvari.

Roma je navodno spremna da pusti Džeku besplatno kako bi se riješila njegove plate od 7.5 miliona eura koja je veliko opterećenje za rimski klub u ovom trenutku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko je ugovorom za Romu vezan do ljeta naredne godine, a u prošloj sezoni je u svim takmičenjima odigrao 38 utakmica i pritom je postigao 13 pogodaka kojima je dodao i pet asistencija.

Dres Rome nosi već šest godina kada je stigao iz Manchester Cityja. Za Vučicu je odigrao 260 utakmica i zabio je 119 golova.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Sa 7,5 ici na 2,8 i bonuse, haloo, pa nisi jeo bunike, sjedi gdje jesi i uzimaj lovu jos godinu, Turska i Usa , Arabija, moze jos godina da ceka.
2 0
Zgembic
Ovaj Supak Murinjo dodje u ekipu, nakupuje igraca i ode ubrzo podvijenog repa. Ono sto je uradio sa Portom i Interom moze i Braco sa dobrim igracima.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi