Inter večeras dočekuje Speziju, ne baš dobre vijesti za Edina Džeku

Italijanska Serie A

Inter večeras dočekuje Speziju, ne baš dobre vijesti za Edina Džeku

E. Ganibegović

Inter večeras od 18:30 na San Siru dočekuje Speziju u okviru 15. kola Serije A.

Italijanski mediji navode da će trener Intera Simone Inzaghi izmiješati karte u ovom susretu, obzirom na zgusnut raspored koji je prvak Italije imao u prethodnom periodu.

Između ostalih, tako bi na klupu trebao kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko koji je prije tri dana u pobjedi nad Venezijom (0:2) odigrao svih 90 minuta.

Andrea Ranocchia i Matteo Darmian zbog povreda će propustiti ovaj meč, a umjesto njih na teren bi trebali Denzel Dumfries i Danilo D'Ambrosio. Umjesto Džeke u napadu će zaigrati Correa.

U istom terminu svoju utakmicu igrat će Roma i Bologna, dok su od 20:45 na rasporedu utakmice Genoa - Milan i Sassuolo - Napoli.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko je u popularnom Calciu ove sezone postigao sedam golova i trenutno je šesti strijelac lige. Prvi je sjajni srpski napadač Dušan Vlahović, koji je za Fiorentinu postigao 12 golova.

Također, Interu sjajno ide i u Ligi prvaka obzirom da je kolo prije kraja obezbijedio plasman među 16 najboljih. Džeko je u ovom takmičenju postigao tri gola i upisao jednu asistenciju.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

salt_city
Joj naslova, pa normalno da ce i njega rotirat, dzeko ima ionako najvise odigranih minuta od pocetka sezone, sve je ovo OK..
7 1
King_Kenny
...pa nije mu 20 godina da moze odigrati 3 utakmice u 10 dana.
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi