Džeko na udaru: "Zabija samo na malim utakmicama"
FOTO: EPA

Italijani analizirali Džekine igre

Džeko na udaru: "Zabija samo na malim utakmicama"

Italijanski mediji, ponajviše Gazzeta dello Sport, razapeli su Edina Džeku nakon utakmice protiv Lazija. 

Ispadanje iz Kupa od omraženog gradskog rivala Lazija je izazvalo bijes kod navijača Rome, a jedan od onih koji se našao na udaru je Edin Džeko koji je prvo ime u timu sa 33 postignuta gola u 42 susreta. 

Džeko je od prve minute započeo utakmicu protiv Lazija i u trećoj minuti je imao dobru priliku da dovede svoj tim u vodstvo, ali je šutirao pored gola. Činjenica da u nastavku meča nije učinio mnogo ohrabrio je Gazzettu dello Sport da analizira njegove nastupe u najvažnijim utakmicama sezone. 

Te brojke i nisu najbolje, ukoliko se uzme u obzir da je Džeko u 14 važnih utakmica uspio postići tek tri pogotka. Kao važne utakmice Italijani su okarakterisali derbije i susrete poput onih u kvalifikacijama za Ligu prvaka protiv Porta i u osmini finala Evropske lige sa Lyonom, na kojima Džeko, kako se navodi, nije bio na travnjaku. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

"U čemu je Džekin problem? U glavi ili kvaliteti? Protiv jednih je dominantan, a protiv drugih ne može ništa učiniti. Vjerojatno je u pitanju kombinacija tih dvaju faktora", mišljenja je Gazzetta.

Džeko je zahvaljujući tome što je zabio 33 pogotka postao najbolji strijelac Rome u jednoj sezoni u historiji. Dosadašnji rekorder bio je Francesco Totti sa 32 gola u sezoni 2006/2007.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi