Džeko: Ne razmišljam o povlačenju, nastavljam u ovom ritmu što je duže moguće
Edin Džeko je i ove sezone glavna uzdanica Rome. Kapiten reprezentacije BiH je trenutno najbolji strijelac Lige prvaka sa pet golova, ali u prvenstvu se još čeka eksplozija jer je postigao za sada skromna dva gola (Foto: EPA)

Dijamant odgovarao na pitanja navijača

Džeko: Ne razmišljam o povlačenju, nastavljam u ovom ritmu što je duže moguće

Midhat Šljivak

Kapiten fudbalske reprezentacije BiH Edin Džeko dao je mnoštvo zanimljivih odgovora fanovima koji su imali pitanja putem Reddita.

Dijamant je otvoreno razgovarao sa navijačima iz svih dijelova svijeta, a naravno bilo je itekako zanimljivih pitanja i odgovora.

Mnoge je zanimalo razmišlja li o povlačenju s obzirom na to da mu se bliži 33. rođendan.

"Ne razmišljam o povlačenju. Vjerujem da je ispred mene još nekoliko dobrih sezona, osjećam se jako dobro i u ovom ritmu ću nastaviti što je moguće duže", rekao je Džeko, te je dodao:

"Radim naporno prije i nakon treninga kako bih ostao u top formi i kako bih izbjegao povrede".

Istakao je kako biti fudbaler nije nimalo lako...

"Fudbal zna biti veoma fascinantan i tako ga većina navijača vidi. Međutim, iza svega postoji dosta odricanja. Biti fudbaler nije nimalo lako, kao što to mnogi misle. Često ovaj sport gledaju samo kroz novac, ali svi smo počeli igrati iz ljubavi. Svi smo željeli da budemo dobri fudbaleri i trebaolo je dosta napora kako bismo došli tu gdje jesmo", istakao je Džeko.

Komentarisao je Edin i uvođenje VAR-a u svijet fudbala, ali je otkrio kako mu je žao što duže nije igrao sa Francescom Tottijem.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Smatram da je VAR dobra stvar, ali naravno, mora se i poboljšati", istakao je Džeko, te je zaključio:

"Žao mi je što nisam duže igrao sa Francescom Tottijem jer sam vidio kakve vizije i sposobnosti ima taj čovjek", dodao je Džeko.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mr.Balboa
Tako je,vidimo se ako Bog da u Qataru 2022 ;)
16 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi