"Džeko nije igrač za lagane golove, trebaju mu oni spektakularni"
Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine je postigao samo dva gola ove sezone u Seriji A, dok je u Ligi prvaka postigao čak pet golova u samo četiri meča (Foto: EPA)

Eusebio Di Franceso hvali bh. napadača

"Džeko nije igrač za lagane golove, trebaju mu oni spektakularni"

M. Šljivak

Roma je danas sa 3:2 pobijedila ekipu Torina na Olimpicu, ali nažalost u strijelce se nije upisao reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko.

Imao je Džeko nekoliko dobrih šansi. Najbolju je propustio na otvaranju drugog dijela, kada nije uspio zabiti pogodak sa svega nekoliko metara.

Ipak, njegovom igrom je itekako zadovoljan trener Vučice Eusebio Di Francesco. Jasno je istakao kako je Dijamant odradio odličan posao na terenu, ali je priznao i da još uvijek nije dovoljno spreman.

"Edin Džeko je odigrao odličnu timsku utakmicu i zbog toga je bio umoran kada je trebao završiti akcije. Lagani golovi nisu njegov stil, on treba postizati teške i spektakularne pogotke. Nadam se da će uskoro biti potpuno spreman za igru, jer je previše značajan igrač za nas", istakao je Di Francesco.

Tako je trener Rome vjerovatno završio sve priče o eventualnoj prodaji bh. napadača koji je usprkos slabom učinku u prvenstvu i dalje prvi napadač ekipe ispred Patrika Schicka.

"Džeko je u prednosti u odnosu na Schicka"

Prije duela protiv Torina Eusebio Di Francesco je jasno istakao kako je Edin u prednosti u odnosu na mladog Čeha kojeg mnogi žele u prvoj postavi Vučice.

Međutim, trener ekipe sa Olimpica je jasno istakao da je bh. napadač još uvijek broj jedan, bez obzira na sve.

"Džeko i Schick su u sjajnom stanju, ali između njih dvojice favorit je Edin. Još moram procijeniti njegovo stanje, ali u posljednjih nekoliko treninga je imao kontinuitet, iako prije toga nije izgledalo dobro", rekao je trener Rome.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Dijamant je veći dio decembra bio povrijeđen ,a vratio se pred samu Novu godinu, te je odigrao nekoliko utakmica iako je bilo očigledno da nije 100 posto spreman.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Evo Dzeko vec dugo vrijemena nije dao gol, u stvari dao je samo 2 gola u citavom dosadasnjem prvenstvu "Serije" A i onda novinari komentarisu ovako kao na primjer: "Dzeko nije bio raspolozen za igru." pa zasto je koji .urac ulazio u igru, naravno to je novinarski izgovor da odbrane Dzeku, ili "Dzeko nije imao svoj dan." Sve su indikacije da su Dzeki dosle godine, bolje je da se Dzeko povuce sa svojih 33 godine starosti kao fudbalski velikan dok jos vrijeme, ocigledno godine su dosle i on sa svojih 33 godine ne moze mnogo pruziti, ako slucajno i ode u West Ham, garant da se tamo nece proslaviti, neki fudbaleri pruzaju svoje dobre partije do 34 ili 35 godina a neki zavrse svoji fudbalsku karijeru sa 32 ili 33 godine. Dakle Dzeko spremi se za penziju kad je nogomet u pitanju, vidi se da ne mozes vise, sto si pruzio, pruzio si, jer jedno voleti da pruzis dobru igru a drugo je sta ti mozes u ovim godinama, za Dzeku je najbolje da se oprosti od Rome i nogometa, jer njegova nogometna karijera je gotova.
3 9
igepa
treba njemu ko mu moze dat ljepu loptu ovo ostalo sve nazor igra ....
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi