"Džeko nije neko ko šuti, ne šalje druge da pričaju..."

Džekin bivši nadređeni o Dijamantu

"Džeko nije neko ko šuti, ne šalje druge da pričaju..."

Admin Čaušević

Edin Džeko je već godinama jedan od najboljih igrača Serije A i neko ko je stekao ime sjajnim partijama na terenu, ali i profesionalnim ponašanjem van terena. 

Džeko je posljednjih šest godina nastupao za Romu koju je u tom periodu jako zavolio, ali je i nekoliko puta imao "nesporazuma" s trenerima.

Posljednji se desio zimus kada je tadašnji trener Vučice Paulo Fonseca odlučio i da mu oduzme kapitensku traku.

O odnosu Fonsece i Džeke govorio je Gianluca Petrachi. Bivši direktor Rome je otkrio neke do sada nepoznate detalje.

"Džeko je veoma osjećajan dečko, bilo mu je jako stalo do Rome. Ponekad bi dao neki mali savjet oko igre, ali bi to možda rekao na pogrešan način", započeo je Petrachi.

"Naravno, trener je taj koji odlučuje, bez petljanja drugih u posao. Bila je tu jedna mala situacija, ali su poslije sve razjasnili jer su inteligentne osobe."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Bila je to stvar koja se tiče samo terena. Obojica su željela dobro Romi. Onda Džeko nije neko ko šuti, neko ko šalje druge da pričaju...", završio je Petrachi.

Na kraju sezone Džeko i Fonseca su napustili Romu. Prvi pruža odlične partije u dresu Intera, dok je drugi bez posla.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lega
Tako se ponaša i u reprezentaciji hoće da bude glavni pa tek onda selektor
1 2
emanuelmacron
jami
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi