Džeko odabrao: Ovo mi je vjerovatno najbolji gol u karijeri
Foto: EPA

Birao najbolje u sezoni, pa najbolji ikad

Džeko odabrao: Ovo mi je vjerovatno najbolji gol u karijeri

Midhat Šljivak

Bh. napadač Edin Džeko odabrao je tri najbolja gola koja je ove sezone postigao u Ligi prvaka.

On je za službenu televiziju Rome izabrao tri gola. Jedan je postigao protiv Shakhtara iz Donetska, a preostala dva na Stamford Bridgeu protiv Chelseaja.

Za volej kojeg je pogodio protiv Plavaca tvrdi da mu je vjerovatno i najbolji gol u karijeri.

"Ovaj gol je bio vjerovatno najbolji ove sezone, moguće i najbolji u kompletnoj karijeri. Uvijek sam sanjao da ću postići takav gol jer nije lako pogoditi na takav način, čak ni na treningu. Ponosan sam na ovaj gol", istakao je Džeko, a potom je komentarisao i drugi gol protiv Chelseaja, kao i gol protiv Shakhtara.

O golu glavom na Stamford Bridgeu je rekao.

"Rekao sam Alexu (Kolarov) na našem jeziku da je ubaci bliže stativi. Bio sam u ofsajdu, vratio sam se da se osiguram da me niko ne čuva. Alex je ubacio tačno gdje treba".

Poseban je i gol u osmini Lige prvaka protiv Shakhtara.

"Ovakvi golovi mogu doći i u prvoj i u posljednjoj minuti. Teže je igrati kada se morate brinuti i da ne primite gol, Branili smo se dobro, čekali smo grešku i igrali na kontre i na kraju postigli gol", rekao je Džeko.

Edin je protekle sezone postigao 24 gola u 49 odigranih utakmica.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benjamingst
Steta za Edina sto nije igrao EP 2016 i ovo SP 2018 jel igrac kao on to zasluzije....
12 0
Harisss
Lani je Dzekson postigao 39, ove 24 gola. Medjutim, ovogodisnji golovi koje je postigao imaju tezinu 100 mil. eura koliko je Roma zaradila.
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi