Džeko odbio ponude iz Meksika i Kine
Iako su ponude bile veoma primamljive, Dijamant ipak nema namjeru da napusti redove Rome tokom januarskog prelaznog roka

Prenose Italijani

Džeko odbio ponude iz Meksika i Kine

Bh. napadač Edin Džeko odbio je ponudu iz Meksika. 

Prije nekoliko dana novinar ESPN-a donio je informaciju da je za Džeku zainteresovana meksička ekipa Monterrey, ali danas Corriere dello Sport prenosi kako Dijamant nema namjeru otići put Meksika.

Kao što se i očekivalo, ponuda iz Meksika nije zanimljiva napadaču kakav je Edin Džeko, a isti izvor prenosi kako je on sretan u Romi i da nema namjeru napuštati ovaj klub tokom januarskog prelaznog roka. Džeko je, pored Meksika, navodno imao i ponude iz Kine, a tomošnji klubovi su mu nudili čak 12 miliona eura po sezoni i trogodišnji ugovor. Ipak, prošlosezonski prvi strijelac Serije A nema namjeru da napusti Italiju, a posebno ne kako bi igrao manje atraktivnu ligu.

Osim Džeke, ponude iz Kine odbio je i napadač Juventusa Mario Mandžukić. Super Mario je navodno imao ponudu od kineske ekipe Hebei Fortune koju sa klupe predvodi nekadašnji trener Real Madrida Manuel Pellegrini, ali Mandžukić nije zainteresovan da ode u Kinu. Navodno je ekipe Fortune Mariju nudila dvogodišnji ugovor po kojem bi zarađivao 7,5 miliona eura po sezoni, ali od toga na kraju neće biti ništa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, popularni Mandžo je prije godinu dana također odbio Kineze, a tada je imao ponude Beijing Guoana, Tianjin Quanjiana i Shanghai Shenhue.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije