Džeko otkrio šta su mu saigrači govorili tokom prelaznog roka: Stalno su mi to ponavljali...

Dijamant se odlučio na ostanak u Rimu

Džeko otkrio šta su mu saigrači govorili tokom prelaznog roka: Stalno su mi to ponavljali...

Napadač Rome Edin Džeko prije nekoliko dana je produžio vjernost ovom klubu.

Popularni Dijamant se tokom čitavog prelaznog roka dovodio u vezu s odlaskom u Inter, ali na kraju su ga čelnici rimskog kluba ipak nagovorili da ostane i potpiše novi trogodišnji ugovor.

Džeko će tako stanovnik Rima ostati barem do 2022. godine, a tim povodom je dao intervjuu za zvaničnu stranicu kluba.

Neki dijelovi tog intervjua, kao što je priča o kapitenskoj traci ili citiranju riječi kćerke Une, već su bili objavljeni, a Roma je danas objavila i potpuni snimak.

Džeko je otkrio šta su mu Alessandro Florenzi i Lorenzo Pellegrini stalno ponavljali tokom prelaznog roka.

"Moji saigrači mi nisu samo saigrači, već prijatelji, braća... Oni su mi uvijek govorili 'ne ideš ti nigdje, ostat ćeš ovdje...' Imam sjajan odnos sa svima njima. Pellegrini i Florenzi su mi svaki dan govorili 'ostat ćeš ovdje, nećeš nigdje otići'", kaže Dijamant koji se osvrće i na priču oko kapitenske trake.

"Florenzi mi je rekao 'ako potpišeš, dat ću ti kapitensku traku. Kada sam potpisao, rekao mi je 'tvoja je, brate'. Ali, ja sam mu odgovorio 'ti si naš kapiten i svi stojimo iza tebe'", kazao je Džeko.

Inače, za Džeku i njegovu Romu sada slijedi početak sezone u Seriji A. Vučica u nedjelju navečer dočekuje Genovu u okviru 1. kola, a svi se svakako nadamo da će Džeko u tom meču na najbolji mogući način otvoriti sezonu.

Riječi novog saigrača dovoljno govore šta Edin Džeko znači za Romu

Ekipa Rome od ovog ljeta jača je za francuskog fudbalera Jordana Veretouta.

Ovaj 26-godišnjak je u redove rimskog tima stigao iz Fiorentine na jednogodišnju pozajmicu uz mogućnost otkupa ugovora.

Razlog zašto je prihvatio ponudu Rome je trener Paulo Fonseca.

"Fonseca me uvjerio da dođem. Rekao mi je da mu se sviđa način kako igram i objasnio mi je kakav sistem igre preferira. Uvjerio me je svojim nastupom i to je bilo krucijalno u odluci da potpišem", istakao je ovaj veznjak.

Spomenuo je i Edina Džeku. Bh. reprezentativac je produžio saradnju sa Vučicom do 2022. godine i bit će jedan od vođa u ekipi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Edin je vrhunski igrač. Njegovo prisustvo u svlačionici je velika stvar. Odluka da ostane je najbolje što je mogao da uradi", rekao je Veretout i zaključuje.

"Možemo imati odličnu sezonu. Imamo jako dobre mlade igrače, a to što je Džeko potpisao novi ugovor je najvažnija stvar", dodao je on.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nocni_kralj
Mudzahedini i balije sa SportSport-a sto ne pisete malo o napadu na Srbe u Kninu koji su gledali utakmicu YB - Zvezda? Mamu vam balijsku nabijem
0 9
SeriaA
Interista sam i želim ti jos mnogo golova u dresu Rome posto si jedan veliki igrač i covjek
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi