Džeko potvrdio klasu: Da li će u Italiji i dalje tresti mreže?
Bh. napadač je u posljednjim minutama sjajnim golom donio vrijedan bod Vučici

Donio bod Romi protiv Sampdorije

Džeko potvrdio klasu: Da li će u Italiji i dalje tresti mreže?

E. Čaušević, foto: EPA

Fudbaleri Rome večeras su u gostima remizirali protiv Sampdorije (1:1) u zaostalom meču trećeg kola Serije A. Junak Rome i ponovo je bio Edin Džeko koji je golom u sudijskoj nadoknadi spasio svoj tim poraza u Genovi.

Roma je u Genovu došla po nova tri boda kako bi zadržala korak Interom i Lazijom, ali na kraju su se zadovoljili s jednim bodom. U centru pažnje od samog početka bio je Edin Džeko koji je možda odigrao i svoju posljednju utakmicu u dresu Rome.

Sampdoria je odigrala veoma dobru utakmicu i u samom finišu meča uspjela je da dođe do prednosti. Uz pomoć VAR snimka sudija je pokazao na bijelu tačku za domaće nakon što je Kolarov igrao rukom. Siguran s bijele tačke bio je Quagliarella koji je zatresao mrežu Rome za 1:0.

U drugom poluvremenu rimski klub je krenuo po izjednačenje. Nekoliko dobrih šansi imao je Džeko, ali bilo je jasno da ovo nije njegova noć. Vučica je u samom finišu imala zicer kada je Florenzi centrirao, a Džeko je zasmetao Antonucciju koji nije uspio da proslijedi loptu u mrežu.

Međutim, u sudijskoj nadoknadi Roma je uspjela da izjednači na 1:1 kada se u kaznenom prostoru domaćih odlično snašao Edin Džeko koji je glavom poslao loptu u mrežu Sampdorije što je bio i konačni rezultat ove utakmice.

Seria A, 3. kolo:

Sampdoria - Roma 1:1

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Haris
Svaka cast za Dzeksona. Bod je njegov. Sve kritike saigracima, veci dio utakmice Edin se bezuspjesno otkrivao i na kraju mu pravu loptu dade dijete sa klupe. Cijenim Kolarova ali je postao jako spor i opcenito pao je u zadnjih 6- 7 utakmica.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi