Mourinho i Džeko stvorili fenomenalan odnos, karizmatični Portugalac ga vidi kao vođu ekipe
FOTO - EPA

Ostaje u Romi

Mourinho i Džeko stvorili fenomenalan odnos, karizmatični Portugalac ga vidi kao vođu ekipe

Adnan Beganović

Najbolji bosanskohercegovački fudbaler Edin Džeko i u narednoj sezoni će nastupati za Romu.

Bosanskohercegovački Dijamant u Romu je stigao prije pet godina i u ovom klubu je stekao status kakav su rijetko imali fudbaleri koji nisu iz Italije.

No, kako to i biva, od njegovog dolaska pa do danas u svakom prelaznom roku, bilo ljetnom ili zimskom, špekulisalo se o transferu sjajnog napadača.

Istina, u par navrata su "sekunde" odlučivale, no Edin je i danas u Romi, iako se do prije nekoliko dana u italijanskim medijima tvrdilo da će sigurno napustiti Rim.

Nije ni Džeko bio pretjerano zadovoljan u posljednjoj ssezoni, narušen je odnos sa bivšim trenerom, oduzeta mu je kapitenska traka, ali dolazak jednog na najboljih trenera na svijetu, Josea Mourinha, promijenio je sve.

Mediji na Apeninima tvrde da su Edin i Jose za kratko vrijeme stvorili fenomenalan odnos. Edin je ponovo otkrio motivaciju koju je izgubio u prošloj sezoni, a karizmatični portugaski stručnjak u njemu vidi svoju produženu ruku na terenu.

A, da Džekin odlazak iz Rome danas izgleda kao nemoguća misija, iako se u fudbalu stvari brzo mijenjaju, najbolje govori i izjava direktora kluba Tiaga Pinta.

Istakao je da je Džeko sretan i motiviran, te da Mourinho sa njim ima poseban odnos.

Potražite više informacija na temu Serie A:

“Edin je sretan i motiviran, fizički je dobro. Mourinho s Džekom ima poseban odnos koji dolazi iz prošlosti. Nadamo se da će nam biti jednako važan kao i u prijašnjim sezonama”.

Dakle, Džeku ćemo i u narednoj sezoni gledati u dresu Rome i to, kako pišu italijanski mediji, kao prvog napadača u kojeg Mourinho ima veliko povjerenje i o čijoj prodaji niti u jednom trenutku nije razmišljao.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Keno
Mourinho je oduvijek volio Dzeko kao fudbalera, nista novo
6 1
edin_93
Karizmatični? Koliko znam na bosanskom jeziku se kaže harizma, a ne karizma...
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije