Džeko je ponovo sretan, a Sabatini savjetuje bivši klub: Morate ga zadržati, simbol je ove ekipe
FOTO - EPA

Najvjerovatnije ostaje u Rimu

Džeko je ponovo sretan, a Sabatini savjetuje bivši klub: Morate ga zadržati, simbol je ove ekipe

A. Beganović

Nekadašnji sportski direktor Rome, Walter Sabatini, za italijanske medije komentarisao je situaciju oko Edina Džeke i njegove sudbine u Romi.

Svaki prelazni rok, pa tako i ovaj, najbolji bosanskohercegovački fudbaler povezuje se sa brojnim klubovima, no na kraju ipak ostane u Romi.

Tako će vjerovatno biti i ovaj put, a čovjek koji je Edina doveo u Romu, smatra da bh. napadač jednostavno mora ostati do kraja ugovora jer je simbol ove ekipe.

Sabatini čak misli da Džeko ukoliko bude motiviran treba da karijeru završi u Romi.

"Ako je dobro motiviran, karijeru bi trebao završiti u Romi. On je simbol ove ekipe. Savjetujem im da ga ostave i da vide kako će se stvari odvijati. Mislim da će Roma biti konkurentna u borbi za Scudetto ako dobro integriraju taj vrlo važan dio ekipe koji već postoji", izjavio je nekadašnji sportski direktor rimske ekipe.

Na kraju dodajmo da danas stižu i nove vijesti sa Apenina po pitanju fudbalske sudbine najboljeg bosanskohercegovačkog fudbalera,

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijanski mediji pišu da su iz Rome definitivno uklonili Džeku sa tržišta, a navode i da je Edin od dolaska Mourinha ponovo onaj stari.

Sa njegovog lica tokom treninga osmijeh ne silazi, a pišu i da Mourinho u njemu vidi čovjeka koji će mu biti produžena ruka na terenu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zgembic
Do podne ga slave od podne ga prodaju …
4 0
bk123
Aaaaaasaaaa zar je moguće...pa niste li ga selili od Francuske preko Italije sve do Turske u najmanje 8 klubova. Znalci naši
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi