Revolucija u Rimu: Petorica ofanzivnih fudbalera napuštaju Romu
FOTO - EPA

Među njima je i Džeko

Revolucija u Rimu: Petorica ofanzivnih fudbalera napuštaju Romu

A. Beganović

Remi sa Sassuolom (2:2) u 29. kolu Serije A donio je nove probleme Romi, a rimska ekipa sve je dalje od mjesta koje vodi u Ligu prvaka.

Roma našeg Edina Džeke u posljednje vrijeme igra sve lošije, a nakon tri uzastopna meča bez pobjede u prvenstvu pala je na sedmo mjesto tabele.

Liga prvaka je sve dalje, a italijanski mediji pišu da u Romi već razmišljaju o novoj sezoni u kojoj će tim pretpjeti mnogo promjena.

Navodno će rimski klub, prije svega, pokušati uštediti na primanjima igrača, te će se više osloniti na mlađe fudbalere, a kako bi to ostvarili u Romi će se morati zahvaliti na saradnji mnogim igračima.

Italijanski mediji pišu da će velike promjene biti u ofanzivnom dijelu tima, te da će u ljetnom prelaznom roku čak petorica igrača napustiti Romu, a među njima je i kapiten našeg nacionalnog tima Edin Džeko.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pored Dijamanta, Roma će se, prema pisanju medija bliskih klubu, pokušati riješiti i Pastorea, Mayorala, Pedra i Carlesa Pereza.

U svakom slučaju, očekuje nas zanimljiv prelazni rok u Romi koja će sve snage usmjeriti na Evropa ligu preko koje će pokušati doći do Lige prvaka.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

GuiliDamou
Fonseca se pravi mrtav, od svadje sa Dzekom kola idu nizbrdo, ima najboljeg spica u Italiji, a konstantno kalkulise, gura Mayorala ispred radi svog ega, e pa sad spakuj kofere...
11 0
JointUnion87
Nek forsira Mayorala negdje drugo. Džeksonu je najbolje da ide negdje drugo i odradi još godinu, dvije ležerno i ode u penziju.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi