Roma Džekinog nasljednika pronašla u Realu?
FOTO - EPA

Svje izvjesniji rastanak

Roma Džekinog nasljednika pronašla u Realu?

Adnan Beganović

Najbolji bosanskohercegovački fudbaler Edin Džeko na ljeto će gotovo sigurno napustiti redove Rome.

Sukob Edina Džeke i Paula Fonsece, iako zbog viših interesa, trenutno 'zamrznut', ostavio je posljedice, a ostanak našeg reprezentativca u rimskom klubu po završetku sezone, čini se kao nemoguća misija.

Svjesni su toga i u Romi, pa prema pisanju italijanskih medija, već traže zamjenu za Džeku, a navodno je najveća želja sportskog dijela Rome, srbijanski napadač Real Madrida na privremenom radu u Eintrachtu, Luka Jović.

Iz Rome su spremni razgovarati sa Realom za otkup Jovićevog ugovora, ali ne samo to, odnosno rimski klub će na ljeto pokušati otkupiti i Borju Mayorala kako bi uštedili pet miliona eura s obzirom da bi na ljeto njegov otkup koštao 15 miliona eura, a po isteku dvogodišnje posudbe pet miliona više.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Osim Jovića kao mogući nasljednici bosanskohercegovačkog napadača u Romi spominju se i Andrea Belotti iz Torina, te Dušan Vlahović iz Fiorentine, tako da će biti zanimljivo pratiti transfer dešavanja u ljetnom prelaznom roku.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

eye of the tiger
Bosnju ne moze zamjeniti Srbin. To je kao da predjes sa BMW-a na traktor.
10 1
Rodjeni66
Dobar komentar haha!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi