Džeko: Svima ću dokazati koliko zaista vrijedim

Bh. fudbaler se raduje novoj sezoni

Džeko: Svima ću dokazati koliko zaista vrijedim

E. Čaušević

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i fudbaler Rome, Edin Džeko, izjavio je danas da vjeruje da će naredna sezona u Romi biti mnogo bolja.

Džeko je na Olimpico stigao prošle sezone iz Manchester Cityja, ali u prvoj sezoni nije pružao partije kakve su se očekivale od bh. kapitena. Ipak, Edin je optimističan da će naredne sezone opravdati ukazano povjerenje čelnika i navijača Rome.

"Prva sezona je za mene bila adaptacija na stil igre u Italiji, bilo je dosta teže nego što sam očekivao. Ipak, mislim da sam spreman za novu sezonu jer prošle nisam odradio pripreme kako treba, a sada je to druga priča. U karijeri u svakom klubu je druga sezona bila odlična za mene što vjerujem da će i sada tako biti", rekao je Džeko, te dodao:

"Koliko god loša bila trebala mi je ova prva sezona. Sada mogu svima dokazati koliko zapravo vrijedim. Najvažnije mi je da imam podršku navijača. Na treninzima dajem svoj maksimum i jedva čekam da sezona počne".

Bh. fudbaler je govorio i o Lucianu Spallettiju koji je pohvalio Džekino ponašanje na pripremama, te dodao da nema namjeru da proda Edina ovog ljeta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Radimo dosta dobro na treninzima i vidi se da trener zna šta želi od nas. Svi se trudimo maksimalno da izborimo mjesto u prvoj ekipi, uživamo u pripremama i nadam se da ćemo u ovoj atmosferi dočekati novu sezonu", dodao je Džeko.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi