"Džeko u Interu? Sljedeća sezona znači neće biti sr*nje"

Dijamant ponovo tema u medijima

"Džeko u Interu? Sljedeća sezona znači neće biti sr*nje"

Iako su Italijani prije nekoliko dana informisali da je transfer Edina Džeke u Inter maltene gotova stvar, još uvijek nema zvanične potvrde, a u posljednjim danima se špekuliše kako se klubovi još uvijek nisu dogovorili oko visine obeštećenja. 

Ipak, bez obzira na sve, treba očekivati Džeku u novom dresu sljedeće sezone, a jedan od onih koji se raduju tome je nekadašnji napadač Milana, Napolija i Juventusa Jose Altafini.

On smatra da Serija A više neće biti tako nezanimljiva, a osim o Džeki govorio je i o Conteu.

"Conte je lijepo pojačanje za Inter, a Džeko bi u Milanu mogao biti veoma cijenjen. Dakle, sljedeće prvenstvo će biti lijepo, a ne sr*nje kao u proteklih osam godina", kaže Altafini za Radio Sportiva.

Inače, osim za Džeku, Inter se interesuje i za Romelua Lukaku, a također će biti zanimljivo vidjeti i sudbinu Maurca Icardija. Ili će ostati u timu i činiti napdački dvojac sa Džekom ili će potražiti novu sredinu. Sve zavisi od njega i agenta Wande Nare.

"Ne znam da li je Edin Džeko završio šta je trebao u Milanu, ali sutra ga možete pitati"

O eventualnom transferu Džeke u Inter govorio je i bh. selektor Robert Prosinečki. Tada smo ga upitali da li je Edin završio ono što je trebao u Milanu i zbog čega je kasnio na pripreme reprezentacije. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Je li završio u Milanu ili nije to ne znam danas dolazi na okupljanje i sutra ga to možete pitati kada bude davao izjavu. Svi očekujemo da on ode tamo gdje će mu biti dobro, da će završiti s Interom i da ćemo svi biti zadovoljni", rekao je Prosinečki. 

Inače, Džeku sada očekuju reprezentativne obaveze i utakmice protiv Finske i Italije.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Keydura69
i na kraju će bit ko transfer tine sušića
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi