Džeko u završnici Evropa lige može odigrati nekoliko mečeva koji će u njemu probuditi nostalgiju

Može li Roma do same završnice?

Džeko u završnici Evropa lige može odigrati nekoliko mečeva koji će u njemu probuditi nostalgiju

Žrijebom četvrtfinalnih i polufinalnih parova Evropa lige dobili smo nekoliko sjajnih duela, a kapiten naše reprezentacije Edin Džeko priliku da ovog ljeta odigra neke mečeve koji bi u njemu probudili nostalgiju. 

Džekina Roma tek treba da izbori plasman na samu završnicu ovog takmičenja jer još uvijek nije odigrala svoj duel osmine finala protiv Seville.

Ako to prođe, onda Vučicu očekuje u četvrtfinalu duel protiv boljeg iz meča Olympiakos - Wolverhampton gdje bi vjerovatno bila blagi favorit, a u eventualnom polufinalu bi uslijedio mogući duel protiv Manchester Uniteda.

Crveni đavoli su Džekina stara mušterija i bude vrlo lijepe uspomene u sjećanju Dijamanta. Naravno, prvo je u mislima susret s Old Trafforda iz 2011. godine kada je City slavio sa 6:1 a Džeko postigao dva gola. Kapiten Rome je Unitedu u karijeri postigao ukupno sedam golova na devet odigranih utakmica što znači da mu daje skoro gol po meču.

Zanimljivo, u polufinalu bi se, osim s Unitedom, mogao sastati i sa Basaksehirom što bi značilo i novi duel protiv saigrača iz reprezentacije Edina Višće.

A, prava poslastica bila bi eventualno finale protiv Wolfsburga što je teoretski moguće, ali u ovom momentu gotovo nezamislivo. Naravno, ne treba ni govoriti šta bi Džeki značio taj meč. Od odlaska iz Wolfsburga Dijamant je odigrao samo jedan prijateljski susret protiv ovog kluba i to u dresu Cityja.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Naravno, sve ovo je još uvijek samo u domenu teorije. Vučica prvo mora da prođe Sevillu što će biti jako težak zadatak za nju. Umjesto dva meča u toj fazi takmičenja bit će odigrana samo jedna utakmica.

Za kraj dodajmo kako će svi mečevi završnice Evropa lige biti igrani u Njemačkoj. Finale je na rasporedu u Kolnu 21. augusta.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zaboti janos
Ovakva Roma nema sansi.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti