Džeku opet čeka "slobodna" nedjelja?

Roma gostuje Cagliariju

Džeku opet čeka "slobodna" nedjelja?

A. Čaušević

Roma će u 33. kolu Serija A gostovati Cagliariju koji vodi grčevitu borbu za opstanak. 

Edin Džeko je u četvrtak bio starter protiv Atalante, a prema najavama iz Italije kapitena bh. reprezentacije opet čeka "slobodna" nedjelja.

I treći vikend zaredom Dijamant prema svemu sudeći neće biti starter u meču Serije A. Nakon Bologne i Torino isto ga čeka i protiv Cagliarija.

Prema najavama iz Italije Paulo Fonseca će večeras od 18 sati na stadionu Sardegna Arena ponovo priliku od prve minute dati Borji Mayoralu.

Interesantno i da protiv Sassuola, prvom meču poslije reprezentativne pauze Džeko nije bio starter što znači da će četvrti vikend u nizu meč početi s klupe.

Vidjeti Mayorala i Džeku zajedno na terenu za sada nije opcija što je Fonseca govorio nakon remija s Atalantom. Na Olimpicu je završeno 1:1.

Oglasi

"Ekipa nije pripremljena da igra sa dva napadača. Pokušali smo, ali mi se nije svidjelo", kratko je kazao portuglaski stručnjak za DAZN.

Roma u četvrtak u polufinalu Europa lige gostuje Manchester Unitedu i ako je vjerovati dosadašnjoj praksi popularni Dijamant će biti starter na Old Traffordu.

Priznao je bh. napadač kako je Manchester United favorit u ovom polufinalu, ali da Roma itekako može iznenaditi.

"Zaslužili smo mjesto u polufinalu i moramo i dalje davati najbolje od sebe jer se ne igraju ovakve utakmice svaki dan", rekao je Džeko za Roma TV i nastavio je:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Moramo biti svjesni naših mogućnosti. Znamo da je Manchester United jak tim i da su favoriti u dvomeču, ali činjenica da smo stigli do polufinala nam daje pravo da vjerujemo u prolaz", istakao je Džeko.

"Kvalitetna smo ekipa i u ovim utakmicama moramo djelovati kao tim. Ako u tome uspijemo onda ništa nije nemoguće", poručio je Sarajlija.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

prometej
Džek ?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi