Vranješ: Za mene su moji saigrači heroji

Borac izgubio u finalu Kupa

Vranješ: Za mene su moji saigrači heroji

A. Čaušević

Borac nije uspio stići do duple krune nakon što je u finalu Kupa BiH poražen od Sarajeva posliej penala. 

Stojan Vranješ je i u ovom meču predvodio Banjalučane s kapitenskom trakom na ruci, ali je zamijenjen nakon sat vremena igre.

U izjavi poslije utakmice iskusni veznjak je za SportSprot.ba čestitao Sarajevu, ali i svojim saigračima na herojskoj borbi jer ih je znatan broj igrao povrijeđen, uključujući i njega.

"Čestitam Sarajevo, mogu da čestitam saigračima na sezonu i osvajanju Premijer lige. Uradili smo puno toga za Banja Luku i vjerujem da će u budućnosti biti još bolje", rekao je Vranješ.

"Danas sam igrao povrijđen. Neki komentari su suvišni. Svako ko nije bio ovdje nije bio ovdje zbog povrede. Neki igrači su igrali povrijeđeni. Za mene su to heroji i čestitam im još jednom", dodao je Banjalučanin.

Oglasi

Inače, trener Borca Marko Maksimović nije previše žalio zbog današnjeg gubitka trofeja te je kazao kako je za Banjalučane ova sezona preuspješna.

"Sezona ne da je uspješna nego je preuspješna. Kada vidite kako igrači Sarajeva slave onda vam je jasno šta smo mi uradili. Najviše nam imponije kad nam je 10 igrača Sarajeva prije utakmice čestitalo. Žao mi je što nismo uzeli duplu krunu, ali ćemo mi i večeras slaviti. Momcima nemam šta da zamjerim, jako sam sretan i ponsan na njih".

Prva dva penala su za Borac šutirala dva najmlađa igrača, Čavić i Tahrić i promašili su. Evo šta o tome kaže Maksimović.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Pitao sam igrače prije penala ko želi da šutira i njih dvojica su digli ruke pa sam se odlučio za njih", dodaje trener novog prvaka Bosne i Hercegovine.

Borcu je do kraja sezone ostala još ligaška utakmica protiv Slobode nakon čega slijedi kratka pauza i punjenje baterija za novu sezonu i kvalifikacije za Ligu prvaka.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Dovoljan je njegov pogled + Jos par igraca iz Borca za vrijeme himne BiH , i covjeku sve bude jasno
12 1
NorthSide
Tebi treba noge slomit mater ti ****m
10 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi