Disciplinska komisija NS FBiH bez milosti za Zaimovića: Suspendovan trener TOŠK-a

Nakon isključenja u nedjelju

Disciplinska komisija NS FBiH bez milosti za Zaimovića: Suspendovan trener TOŠK-a

E. Ganibegović

Veoma burnu utakmicu 25. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine u nedjelju su odigrali TOŠK i Simm Bau.

Utakmica je završena rezultatom 1:1, a u drugom poluvremenu vidjeli smo prvo propušten penal gostiju koji po mišljenju mnogih nije trebao biti dosuđen, nakon toga domaći su imali još primjedbi na suđenje, viđen je i manji incident na tribinama, a pogođen je i pomoćni sudija zbog čega je uslijedio kraći prekid utakmice.

U 85. minuti utakmice isključen je i trener TOŠK-a Dženan Zaimović. Kako stoji u zapisniku utakmice, glavni sudac Emir Spahalić pokazao mu je crveni karton zbog neprimjerenog ponašanja, odnosno nedozvoljenog ulaska na teren i psovanja glavnom sucu.

Disciplinska komisija NS FBiH odlučila je da Zaimovića suspenduje na dvije utakmice, a morat će platiti i 700 KM kazne. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Tako Zaimović za dva dana neće biti s ekipom u Kaknju kada gostuju kod Rudara, a na klupi neće moći sjediti ni u derbiju 27. kola kada u Tešanj stiže vodeći Igman.

Nakon završenog 25. kola, situacija na tabeli je takva da je Igman prvi s 55 poena, GOŠK ima 51, a TOŠK-u su vrata Premijer lige skoro zatvorena. Na trećem je mjestu i ima 47 poena. 

Top Komentari

Zaccheroni
Sta se i ovaj sudija ljuti,nije mu Đeno nista lijepo rek'o !
3 0
Brazuka
Spahalicu udari ga kad ga vidiš u mostaru. To je lazni stručnjak
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi