Zatvorena vrata Premijer lige obilježili incidenti - intervencija policije, pogođen pomoćni sudija!

Zatvoreno 25. kolo Prve lige FBiH

Zatvorena vrata Premijer lige obilježili incidenti - intervencija policije, pogođen pomoćni sudija!

E. Ganibegović

Utakmicama u Tešnju i Kaknju danas je zatvoreno 25. kolo Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

TOŠK je na svom terenu ugostio BFK Simm-Bau rezultatomi remizirao 1:1.

Domaćini su do vodećeg gola stigli koncem prvog poluvremena iz jedinog šuta u okvir gola. Kenan Delić je asistirao, a za vodstvo pogodio Dražen Dubačkić.

Sredinom drugog poluvremena gosti su imali sjajnu priliku da dođu do izjednačenja, ali penal nije iskoristio Dino Kalesić, pogodio je prečku.

Ipak, samo tri minute kasnije izjednačenje i to nakon kornera kada je pogodio Soares Alexsandro. Do kraja nismo vidjeli više golova, pa su ova dva tima podijelili bodove.

Oglasi

U finišu utakmice isključen je trener TOŠK-a Dženan Zaimović. Problemi su bili i na tribinama, policija je morala intervenisati i smiriti navijače. 

Nakon toga pogođen je i glavni sudija, ali na sreću sve se brzo smirilo nakon kraćeg prekida i utakmica je privedena kraju. 

Nakon što je jučer zakazani duel odgodilo jako nevrijeme, Mladost je danas, 24 sata kasnije, u Kaknju s 2:1 savladala Bratstvo.

Izabranici Almira Hasanovića žestoko su ušli u ovaj duel i već nakon petnaestak minuta imali dva gola viška.

Emir Hodžurda je nakon 10 minuta igre pogodio za 1:0, da bi vodstvo duplirao u 16. minuti Faruk Jusić. Počela je nakon toga jaka kiša u Kaknju i do kraja prvog dijela nismo vidjeli više golova.

Oglasi

Na otvaranju drugog dijela, tačnije u 52. minuti, rezervista gostiju iz Gračanice, Stefan Stojanov zabija gol za goste i polovi vodstvo Mladosti, ali više od toga gostujući tim nije mogao i ostalo je 2:1.

Nakon završenog 25. kola, situacija na tabeli je takva da je Igman prvi s 55 poena, GOŠK ima 51, a TOŠK-u su vrata Premijer lige skoro zatvorena. Na trećem je mjestu i ima 47 poena. 

Mladost je na 14. mjestu s 24 poena i preskočila je Jedinstvo ovom pobjedom, no sudeći po tabeli Premijer lige, samo će jedan tim napustiti ligu, a to bi trebao biti Tomislav koji je na posljednjem mjestu sa 16 bodova, šest zaostatka za Jedinstvom.

Simm Bau ima dva boda više od Mladosti na 12. mjestu, a Bratstvo je odavno sigurno i trenutno na 6. mjestu imaju 38 poena.

Prva liga FBiH, 25. kolo:

Oglasi

TOŠK - Simm-Bau 1:1 (Dubačkić 43'; Soares Alexsandro 60')

NK TOŠK: Muratspahić, Dubačkić, Imamović, Kadrić, Kurdić, K. Delić, Sejmenović, A. Delić, Smailović, Zec, Travnjak.

BFK Simm Bau: Karajbić, Nascimento, Albijanić, Mehić, Hrnjić, Demonjić, Kalesić, Stapić, Borovčanin, Spahić, Carvalho-Santos.

Mladost - Bratstvo 2:1 (Hodžurda 10', Jusić 16'; Stojanov 56')

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Mladost: Vasilj, Šišić, Hodžurda, Jusić, Tatar, Dedić, Hrustanović, Grahovac, Mehić, Imamović, Čago.

NK Bratstvo: Stevanović, Hot, Mujkić, Džinović, Jaganjac, Aletić, Bektić, Buljić, Hrvanović, Zarić, Poturalić.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pajkan
Cuj zatvoreno buahaha. U cirkus brazere
3 2
Labile
Zatvorena vrata Premijer lige??
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi