Eden Hazard odabrao najvećeg talenta s kojim je igrao i baš sve šokirao: "Nije bilo normalno"

I nije šala

Eden Hazard odabrao najvećeg talenta s kojim je igrao i baš sve šokirao: "Nije bilo normalno"

E. Škorić

Eden Hazard imao je veoma bogatu karijeru, a noseći dresove Chelseaja i Real Madrida imao je priliku da igra sa nekim najboljim fudbalerima svijeta, no zanimljiv je bio njegov izbor najvećeg talenta sa kojim je dijelio svlačionicu.

Sedam godina je Hazard nosio dres Chelseaja i ondje igrao pored nekih velikih majstora poput Franka Lamparda ili Didiera Drogbe. Nosio je potom dres slavnog Real Madrida i ondje igrao uz najveće majstore fudbala, pa je stoga sve iznenadio izjavom o "najevećem talentu s kojim je dijelio svlačionicu".

"Real Madridu sam igrao s najboljim igračem na svijetu. Za mene Luka Modrić, Karim Benzema, oni su na vrhu liste", rekao je Hazard tokom gostovanja u jednom podcastu, pa je dodao:

"Kada kažete Kevin De Bruyne, on je prvi na listi, kada kažete Frank Lampard on je na vrhu liste, Juan Mata je za mene bio na vrhu liste. Jedini za koga sam govorio 'vau' bio je Gael Kakuta. On je daleko najveći talent. Znate, ja igram protiv njega često jer sam igrao u Lilleu, a on je igrao u Lensu. To je derbi sjevera Francuske. On je u svakoj utakmici bio najbolji, nije bilo normalno koliko je bio dobar".

"Sad je lako reći, ali mislim da je prerano otišao u Chelsea. Imao je samo 16 godina i to je u tom dobu prevelik korak za jednog igrača", istakao je Hazard.

Oglasi

Kakuta se kasnije vratio u Lens, uživajući u najboljoj formi svoje karijere na Stade Bollaert-Delelis, i bio je najbolji strijelac kluba u Ligue 1 u sezoni 2020/21 s 11 golova.

Kakuta, koji sada ima 32 godine, nedavno je predstavljao DR Kongo na Afričkom kupu nacija, te je sa reprezentacijom došao do polufinala, a na putu do finala ispriječio im se domaćin, selekcija Obale Slonovače.

Što se tiče Hazarda, on je ljetos okončao karijeru u Real Madridu i dalje je slobodan igrač. Edena Hazarda su često znali prozivati kao lijenog fudbalera. Nije volio trenirati, uživao je u hrani i to se često primjećivalo na njemu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Govorili su kako sam lijen, ali nije da nisam trenirao. Malo sam trenirao, malo igrao", govori on i dodaje:

"Istina je da sam znao dolaziti nenaspavan na jutarnje treninge. Nisam imao volje i kad je bilo tako, jasno sam govorio da mi niko ne dodaje loptu i da se neću ni pomaći", rekao je Hazard.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi