Fudbalski svijet bruji o riječima Edena Hazarda: Ovo će izazvati brutalne komentare navijača
Belgijanac je veoma samouvjeren (Foto: EPA)

Smatra se boljim od Ronalda, možda čak i od Messija

Fudbalski svijet bruji o riječima Edena Hazarda: Ovo će izazvati brutalne komentare navijača

M. Šljivak

Eden Hazard smatra da je samo Lionel Messi bolji fudbaler od njega. Samouvjereni Belgijanac proglasio se boljim od Cristiana Ronalda i od svih drugih.

Umirovljeni belgijski fudbaler Eden Hazard (32) tvrdi da je od svih fudbalera, po kvalitetu igre, od njega jedino bolji Lionel Messi.

Naravno, njegova izjava je izazvala brojne komentare. Mnogi tvrde da se 32-godišnjak poprilično precijenio ovom izjavom.

"Smatram da je možda samo Messi bolji fudbaler od mene. On je najveći u historiji", smatra Hazard, a zatim je istakao kako sebe smatra mnogo boljim od Cristiana Ronalda.

"Cristiano je veći igrač od mene, ali, kada se pogleda čist fudbal, iskreno, ne smatram da je bolji od mene", jasna je poruka Edena Hazarda.

Oglasi

Najbolje dane karijere Hazard je proveo u Chelseaju. Tada je bio jedan od najboljih na svijetu, uslijedio je transfer od preko 100 miliona eura u Real Madrid, no na Santiago Bernabeu su ga povrede uništile i nije pokazao apsolutno ništa.

Zbog toga je na kraju odlučio okončati karijeru kao 32-godišnjak. Nije bilo više smisla da se muči i tijelo jednostavno nije moglo biti spremno za velike napore.

Hazard: "Nisam bio lijen"

Edena Hazarda su često znali prozivati kao lijenog fudbalera. Nije volio trenirati, uživao je u hrani i to se često primjećivalo na njemu.

"Govorili su kako sam lijen, ali nije da nisam trenirao. Malo sam trenirao, malo igrao", govori on i dodaje:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Istina je da sam znao dolaziti nenaspavan na jutarnje treninge. Nisam imao volje i kad je bilo tako, jasno sam govorio da mi niko ne dodaje loptu i da se neću ni pomaći", rekao je Hazard.

Hazard će definitivno ostati upamćen kao veliki igrač, ali njegove riječi o Ronaldu sigurno neće dobro pasti fanovima portugalskog fudbalera.

Top Komentari

Culer
Kakva kanta, kakav glupan.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi